Adászteveli Hivatal új épülete

27 év után ismét a régi helyére költözött az Adászteveli Közös Önkormányzati Hivatal, mely 2018.11.16-én ünnepélyes keretek között átadásra került.

Az adósságkonszolidációban részt nem vett települési önkormányzatok fejlesztésére 10.000.000,-Ft kormányzati támogatásban részesült településünk. Ebből a támogatásból a tetőszerkezet felújítása, új cserépfedés, bádogosszerkezet cseréje, falszerkezet szigetelése, homlokzat hőszigetelése, nyílászárók cseréje, akadálymentes bejárat kialakítása, és fűtéskorszerűsítés került elvégzésre. Ezzel még csak egy állagmegóvást, külső homlokzat kialakítását, a falukép javítását értük el.

2017-ben Önkormányzati intézmények fejlesztésére kiírt pályázaton, a székhely hivatal fejlesztésére, felújítására 12.235.234,-Ft támogatásban részesültünk, melyhez az Önkormányzat 1.767.203,-Ft önerőt biztosított.

A kivitelezés során a hátsó épület tetőszerkeztének feújítása, új cserépfedés, nyílászárók cseréje, hőszigetelő álmennyezet kialakítása, belső vakolat kialakítása, villany- és vízvezetékszerelés, padlóburkolat készítés, festés és mázolás, akadálymentesített vizesblokk kialakítása került megépítésre, és a hivatal irodai bútorokkal történő ellátása valósult meg.

A kivitelezés végösszege összesen 24.002.437,-Ft volt.

A veszprém megyei hírportál cikke az ünnepélyes átadóról: VEOL.HU