További információk az MLSZ adatbankjában

K.szentpéter-A.tevel: 4-1

Bővebben...


A.tevel-Mihályháza: 2-3

Bővebben...


A.tevel-Malomsok: 4-0

Bővebben...


Vanyola-A.tevel: 2-1

Bővebben...


A.tevel-N.görzsöny: 1-8

Bővebben...


A.tevel-Vaszar: 1-4

Bővebben...


Nagyacsád-A.tevel: 0-3

Bővebben...


A.tevel-Somlószőlős: 3-0

Bővebben...


A.tevel-Nyárád: 1-2

Bővebben...


A.tevel-Csót: 5-0

Bővebben...


Mezőlak-A.tevel: 1-2

Bővebben...


Pápateszér-A.tevel: 10-1

Bővebben...


A.tevel-K.szentpéter: 5-0

Bővebben...


Malomsok-A.tevel: 3-3

Bővebben...


A.tevel-Vanyola: 1-5

Bővebben...


N.görzsöny-A.tevel: 0-3

Bővebben...


A.tevel-Nagyacsád: 2-0

Bővebben...


Somlószőlős-A.tevel: 3-3

Bővebben...


A.tevel-Gic: 5-0

Bővebben...


Nyárád-A.tevel: 1-3

Bővebben...


A.tevel-Takácsi: 2-0

Bővebben...


Csót-A.tevel: 1-0

Bővebben...


A.tevel-Mezőlak: 3-0

Bővebben...


Mihályháza-A.tevel: 3-0

Bővebben...


A.tevel-Pápateszér: 0-0

Bővebben...


Vaszar-A.tevel: 0-3

Bővebben...


Tartalék mérkőzés: Kemenesszentpéter-Adásztevel: 2-1 (1-1)

(2013.06.02.)

Utolsó mérkőzésünkön az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Tóth József, Mehringer László, Böröczky Róbert, Lampért Gyula (Pődör József '46) - Szabó András, Józsa Ádám, Somogyi László, Papp Imre - Somogyi Dávid, Czere Balázs (Fodor Donát '5).

Mindössze öt perc telt el a mezőnyjátékkal induló mérkőzésből, amikor emberhátrányba kerültünk. A leshatárról kiugró csatár keresztbe vezette a labdát 18 méterre a kapunktól, Gerecs Gergő a kapujából kifutva próbálta őt szerelni, de elkésett és az elkövetett szabálytalanságért a játékvezető kiállította. A következő negyed órában a kapuk nem sokszor forogtak veszélyben, mindkét csapat eljutott ugyan a 16-osokig, de ott elfogyott a tudomány. Majd fél óra játékidő elteltével vezetéshez jutottak a hazaiak. Egy félpályáról elvégzett bedobás után Lampért Gyula maradt le emberéről, aki akadálytalanul vezette a labdát a 16-oson belülre, majd nyolc méterről a kifutó Fodor Donát mellett a kapuba gurított (1-0).

Megpróbáltunk egyenlíteni, egy kicsit átrendeztük a felállásunkat és át is vettük a a játék irányítását, amely labdabirtoklásban és helyzetekben is megmutatkozott, de gólt újra az ellenfél ért el. A 40. percben Lampért Gyula rúgott mellé egy előrevágott labdának, és ezzel a szentpéteri csatár kilépett, majd balról tíz méterről lőtt kapunk rövid sarkába (2-0).

A félidő végén sikerült szépítenünk. Józsa Ádám beadására Mehringer László érkezett a rövid saroknál és öt méterről a hosszú sarokba csúsztatta a játékszert (2-1).

A második félidőt úgy kezdtük, mintha mi játszottunk volna emberelőnyben. Helyzetek sorát alakítottuk ki és packáztuk el. Mehringer László labdájával Józsa Ádám lépett ki a bal oldalon, a büntetőterületen belülre vezette a labdát, de kilenc méterről leadott lövését a kapus bravúrral ütötte ki a rövid sarokból. Majd Szabó András indításával Somogyi Dávid indulhatott volna meg, de a játékvezető - szerintem helytelenül - lesen állította meg akciónkat. Az 55. percben Mehringer László kapott jó labdát a jobb oldalon, az ötös sarkáig vezette a játékszert, majd a hosszú saroknál üresen érkező Józsa Ádám elé gurított, aki négy méterről nem talált be az üres kapuba. Újabb öt perc múlva egy kapu előtti kavarodás okozott zavart a hazaiak védekezésében. Tóth József beívelését Mehringer László tolta a kaputól tíz méterre üresen álló Józsa Ádámhoz, akinek lövését a hazai kapus magabiztosan hárította. A félidő közepén Mehringer László labdáját Somogyi Dávid kapta 30 méterre a kaputól, és megpróbálta átívelni a kissé kint álló kapus felett, aki azonban visszavetődve bravúrral szögletre ütötte a labdát. Majd Papp Imre egyenlíthetett volna, de a 16-osról, takarásból leadott lövését a szentpéteri hálóőr szintén bravúrral tolta ki oldalra. S ahogy az lenni szokott, asok kihagyott helyzet megbosszulta magát, hisz a 78. percben egy előrevágott labdát a hazai csatár 16 méterről lőtt hálónkba (3-1).

A végső döfést öt perc múlva kaptuk, amikor a középpályán vesztettünk labdát, melyet két passzal juttattak el csatárjukhoz, aki a 16-os sarkáról kilőtte a hosszú sarkot (4-1).

A hátralévő öt percben már nem változott az eredmény.

Hamar emberhátrányba kerültünk a mérkőzésen, de ennek ellenére meg kellett volna nyernünk az összecsapást, hisz számtalan ziccert dolgoztunk ki, s ha ezeknek csak a felét berúgjuk, nem lehetett volna kétséges a három bajnoki pont sorsa. A bajnokságban a 7. helyen végeztünk, de egy kis szerencsével és nagyobb koncentráltsággal a dobogó is elérhető lett volna, mint ahogy azt a bajnokság elején elterveztük.

Kívánok a tartalék és a felnőtt csapatnak sok sikert a következő bajnokságra, amely már Wittmann Gábor és énnélkülem fog zajlani.

Hajrá Adásztevel!!!

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Kemenesszentpéter - Adásztevel: 4-3 (2-2)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Mihályháza: 2-3 (1-1)

(2013.06.14.)

Utolsó hazai mérkőzésünk nyárias melegben került lejátszásra, melyen az alábbi összeállításban léptünk pályára: Fodor Donát - Tóth József, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi László - Lampért Gyula (Trosits Raul '70), Józsa Ádám, Somogyi Dávid, Szabó András - Csordás Ádám, Czere Balázs (Pődör József '55).

A már fordulókkal ezelőtt bajnok, címvédő, idén veretlen vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést a mérkőzés elején. Beadásaik, pontrúgásaik veszélyesek voltak, az első öt percben két gólt is fejelhettek volna, de szerencsére csatáraik kecsegtető helyzetekben hibáztak. Ezután kiegyenlítetté vált a mérkőzés, és bár a mihályháziak többet birtokolták a labdát, jelentős gólhelyzeteket ekkor nem tudtak kialakítani kapunk előtt. Mi csak szórványosan jutottunk le az ellenfél kapujáig, ekkor viszont óriási gólhelyzeteket alakítottunk ki. Először a 15. percben szerezhettünk volna gólt. Egy labdaszerzés után Somogyi Dávid teljesen üresen kapott labdát, csak a kapussal került szembe, de a 16-os vonaláról a hosszú sarok mellé csavart.

A félidő közepén gyors és korszerű támadás futott végig a pályán. Saját 16-osunknál szereztünk labdát, majd Tóth József kiugratásával Csordás Ádám lépett ki a bal oldalon a 16-oson belülre vezette a labdát, de a döntő pillanatban rossz megoldást választott. Ahelyett, hogy az üresen tátongó hosszú sarokba ívelt volna, a rövid sarok mellé lőtt, így ez a ziccer is kimaradt, s ahogy ez lenni szokott jött a büntetés. A 33. percben egy gyors támadás után Fodor Donát védett bravúrral a bal saroknál, ám a labda az ötösünkön belül tovább pattogott, Somogyi László kétszer is blokkolta az ellenfél csatárának lövését, végül fekve próbált felszabadítani, de továbbpöccintett labdája a tíz méterre üresen érkező mihályházi csatár elé került, aki közelről nem hibázott (0-1).

Szerencsére még az első félidőben sikerült az egyenlítés. Józsa Ádám indította Csordás Ádámot, aki középre ívelt. Somogyi Dávid kezelte le labdát tíz méterre a kaputól, egy csellel elfektette védőjét, és bár kissé eltörte a labdát, az a kilépő kapus lába mellett a kapu közepébe pattogott (1-1).

Ezután két vendéghelyzet következett, de a félidő végéig már nem változott az eredmény.

A második félidőt góllal nyitottuk. Egy hazagurítást az ellenfél kapusa lábbal próbált megjátszani, de a rátámadó Somogyi Dávidtól megijedve megpróbálta előrevágni a játékszert, ám a labda Somogyi Dávid hátáról, oldaláról az üresen maradt kapuba pattogott (2-1).

A középkezdés után rögtön jöhetett volna az egyenlítés, mert a lendületből érkező támadókat nem vettük fel időben, de szerencsére a vendégek csatára 12 méterről a kapu mellé lőtt. Az idő múlásával egyre idegesebbek lettek a mihályháziak, akik akpunk elé szorítottak bennünket, de jó védőmunkánk eredményeképpen kevés helyzetet alakítottak ki, amit meg sikerült kapura rúgniuk, azt Fodor Donát magabiztosan hárította. Közben kontrákból kétszer is eldönthettük volna a találkozót. Előbb Somogyi Dávid kapott labdát középen, még a kapust is kicselezte, majd az üresen maradt kapuba akart gurítani, de az egyik védő visszaért és a gólvonalról a mezőnybe vágta a labdát. Öt perc múlva Czere Balázs vezette be a labdát a 16-oson belülre, kissé hosszan tolta meg a labdát, de becsúszva így is elérte, a kapus hasa alatt elgurított labda azonban a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 70. percben lesgóllal egyenlített Mihályháza csapata. A középre emelt labda két méteres lesen találta a vendégek támadóját, aki - mivel a játékvezető nem fújt - tíz méterről a léc alá bombázott (2-2). (Becsületére legyen mondva, hogy a mérkőzés után maga is elismerte a les tényét.)

Öt perc múlva újra megszerezhettük volna a vezetést, de Csordás Ádám kiszorított helyzetből, hat méterről csak a jobb kapufát találta el. Öt perccel a vége előtt egy jobb oldali beadás után Szabó András mentett a berobbanó csatár elől szögletre. Már-már úgy tűnt, hogy marad a döntetlen, de a 90. percben újabb gólt kaptunk. Középen pattogott a labda kapunk előtt, nem sikerült felszabadítanunk. A mihályházi csatár 12 méterről lőtt, de lövése a menteni igyekvő védő lábán megpattant, irányt változtatott, így kapusunk visszavetődve már nem érhette el a félmagasan kapunk jobb oldalába pörgő játékszert (2-3).

A játékvezető a középkezdés után már nem hagyott időt az egyenlítésre, mert támadásunk közben lefújta a mérkőzést.

Összességében nem érdemeltünk vereséget, jól küzdöttünk, rászolgáltunk volna legalább a döntetlenre, de döntő helyzetekben, 2-1-es vezetésünknél ziccereket hibáztunk, majd jött az a szerencsétlen lesgól, és a megpattanó lövés. így sajnos vereséggel zártuk utolsó hazai mérkőzésünket. Vasárnap Kemenesszentpéteren a tét az 5. hely megtartása lesz, ehhez feltétlenül győznünk kell, amire ilyen szellemben játszva mindenképpen megvan az esélyünk.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Mihályháza: 3-5 (2-4)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Malomsok: 4-0 (1-0)

(2013.06.09.)

Kellemes meleg, napsütéses, ám kissé szeles idő fogadta a mérkőző feleket. Összeállításunk a következő volt: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd (Trosits Raul '42), Lampért Gyula - Szabó András, Pődör József, Papp Imre, Tóth József - Pákozdi Martin (Csordás Ádám '15), Czere Balázs.

A vendégek hibájából 25 perc késéssel indult az összecsapás, ám fél órán keresztül így is 10 emberrel játszottak, ekkor egészültek ki. Már a mérkőzés elejétől magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Rögtön a második percben gólt szerezhettünk volna, de Pákozdi Martin tiszta helyzetben a kapus kezébe lőtt. Öt perc múlva ugyanő került gólhelyzetbe. A bal oldalról cselezte magát középre, de tíz méterről a kapu mellé helyezett. A 12. percben Böröczky Róbert ívelt a kapu elé, a védők kézzel hárították a beadást, ezért a bíró a büntetőpontra mutatott. A 11-es mögé Pákozdi Martin állt, de flegmán elrúgott, erőtlen lövését a kapus ölre vette. A kihagyott helyzetek után is mi maradtunk támadásban, de pontatlan passzaink és rossz labdaátvételeink miatt sok támadásunk meghiúsult. így is sikerült néhány helyzetet kialakítani, amit persze el is hibáztunk.

A 30. percben nagy védelmi hiba után a frissen beállt malomsoki játékos egyedül vihette a labdát kapusunkra, de szerencsére elgurította a labdát kapusunk és a bal kapufa mellett is. A 35. percben Mehringer László tört előre a bal oldalon, beívelését Csordás Ádám nagy helyzetben tíz méterről fejelte a kapu fölé. Az ellentámadásból egy lecsúszott bal oldali beívelés után Gerecs Gergő bravúrral hárította a hosszúsarok felé tartó labdát. A 40. percben végre megtört a jég. A vendégek védekezése elcsúszott a bal oldal felé, így a jobb oldalon felfutó Mehringer László két csel után az alapvonalig vitte a labdát és a 16-oson belülről, az ötösön érkező Szabó András elé gurított, aki az üres kapuba helyezett (1-0).

A félidő végéig újabb gólt szerezhettünk volna, de az utolsó percben a kapusba lőttük a labdát.

A második félidőt góllal nyitottuk. Egy kis vagdalkozás után Papp Imre ívelte középre a labdát, melyet Csordás Ádám mellel maga elé tett, majd lefordult védőjéről és hét méterről, jobbról a hosszú sarokba bombázott (2-0).

Ez az előny még nem volt megnyugtató, így a görcsösség nem múlt el a játékunkból, amit a sok pontatlanság, eladott labda is jelzett. A 60. percben Czere Balázs húzott el a bal oldalon, a 16-oson belülre vezette a játékszert, ahol a malomsoki védő hátulról elgáncsolta, így újabb jogos büntetőhöz jutottunk. A labda mögé ezúttal Lampért Gyula állt, nagy erővel lőtte meg a labdát, amely a jobb kapufát egy méterrel kerülte el, sajnos kívülről. Ez a büntető is kimaradt. Szerencsére ez nem bosszulta meg magát, hisz a vendégek erőtlen, ívelgetésből álló támadásait jól szűrte meg védelmünk. Csak egyszer jutottak el kapunkig, de egy lefordulás után leadott tíz méteres lövésen kívül, amely egy méterrel kerülte el kapunkat, nem jutottak el igazi gólhelyzetig. A mérkőzés a 78. percben dőlt el végleg, amikor Trosits Raul vezette a labdát a 16-os vonaláig, és a kifutó kapus mellett a hosszú sarokba gurított (3-0).

Szabó András kiugratásával Papp Imre lépett ki a védők mögül, egyedül vezette a labdát a kapusra, de 17 méterről a kapu mellé gurított. A mérkőzés 90. percében Mehringer László vezette fel a labdát, húsz méterre a kaputól Pődör Józseffel kényszerítőzött, elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett és a gólvonalról az üres kapuba gurított, kialakítva ezzel a mérkőzés végeredményét (4-0).

Nagy különbség volt a két csapat között, melyet pontatlanságaink miatt sokáig nem tudtunk érvényesíteni. A két kihagyott büntető mellett (ami nagy luxus) rengeteg helyzetet alakítottunk ki és puskáztunk el, erre jobban kell figyelnünk. Külön gratulálok Trosits Raulnak, aki első gólját szerezte pályafutása során.

Csak így tovább Raul, és persze hajrá Adásztevel!

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Malomsok: 3-2 (0-2)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Vanyola-Adásztevel: 2-1 (1-1)

(2013.06.02.)

Szeles, enyhén borús időben játszottuk 2013. június 2. Vasárnap, 15:00 órai kezdettel a Vanyolán a Vanyola-Adásztevel mérkőzést. A meccs előtt Vanyola a 2., mi pedig az 5. helyen álltunk a bajnokságban. A következő kezdő "11" futott ki a vanyolai gyepre: Fodor Donát - Böröczky Róbert, Somogyi Dávid, Tóth József - Somogyi László - Czere Balázs, Papp Imre, Szabó András, Lampért Gyula - Maradics Dávid és "Pődör József". Sajnos ez a "11" csak papíron létezett, a mérkőzést ugyanis 10 emberrel kellett lejátszanunk a sok hiányzó miatt. A Nemesgörzsöny ellen játszott siralmas és fájó 1-8 után ezek szerint nemcsak égtünk, de valakik bele is betegedtek a meccsbe, többen pedig családi és egyéb fontosabb elfoglaltságok miatt nem tudtak eljönni. A mérkőzés előtt megfogadtuk, hogy 10 emberrel is emelt fővel és becsülettel küzdve fogjuk a meccset lejátszani.

Az első percek vanyolai rohamai után hamar felvettük az ellenfél játékosait és nem engedtük őket a kapunk előtt veszélyes helyzetet kialakítani. Az egyedüliként előretolt csatárunkat, Maradics Dávidot, hosszú labdákkal próbáltuk kiugratni. Az energiánk nagy részét a védekezés kötötte le, de szabadrúgásokból, szögletekből veszélyeztettük a vanyolaiak kapuját. Egy hosszan előrevágott labdával Czere Balázs indult meg a jobb oldalon, remekül középre tekert labdájára érkezett Maradics Dávid, aki a kapussal is megharcolva megszerezte a labdát, majd a portás feje felett átemelve a 25. percben megszerezte nekünk a vezetést. A gól azonban sajnos a mi csapatunkat zavarta meg. A 26. percben a tizenhatosunkra érkezett beadást Somogyi Dávid elszámította, aláfutott a labdának, ami így az üresen álló Molnár Máté elé került, aki higgadtan a kapunkba helyezett, egy perc után tehát egyenlített a Vanyola. Az első félidőben más érdemi esemény egyik kapu előtt sem történt. A hazaiak rohamoztak, de mi már vagy a középpályán megállítottuk őket, vagy a védelem tisztázott.

A második félidőt egy kicsi álmosan kezdtük. A hazaiak egyre-másra vezették a támadásaikat. Szerencsére, ekkor még el is hibázták őket. Nagy nyomás nehezedett a védelemre, a középpályásaink az első félidei sok futás és ütközés miatt elfáradtak, lassabban értek oda az ellenfélhez, aki így könnyedén áthozta rajtuk a labdát és sokszor emberfölényt alakítottak ki a tizenhatosunk előterében. A 76. percben a hazaiak kilencese, Hübsch Attila szlalomozott át a középpályánkon, nem tudtuk időben felvenni, elkéstünk az ütemekkel és így könnyedén a büntető területünk elé került. Ahol a védők és az időközben visszaérő középpályásaink egymásra vártak, nem léptünk ki kellő időben a lövő játékosra, aki 17 méterről nem hibázott és a kapunk jobb sarkába lőtt. 2-1 Vanyolának.

Ezek után egy kicsit feljebb toltuk a védekezésünket, Somogyi Dávid is előre ment a középhátvéd pozíciójából a támadásokat segíteni, de nem tudtunk veszélyes helyzeteket kialakítani.

A 85. percben ismét emberfölényt alakítottak ki a hazaiak a kapunk előtt. A vanyolai csatár a jobb oldalról tört be a 16-oson belülre, Tóth József egy ütemmel később ért oda és felvágta a játékost. A bíró jogosan a 11-es pontra mutatott és játékosunkat sárga lappal jutalmazta. A tizenegyeshez az ellenfél 18-as számú játékosa, Csapó Bálint állt oda, de a labda a jobb pipa mellett-fölött hagyta el a játékteret, kimaradt a büntető.

A maradék 5 percben minden-mindegy alapon mentünk előre és ennek majdnem meg is lett a jutalma. Egy hosszú labdára a 16-oson kívülre kiindult az ellenfél kapusa, de az erős szél egy kicsit megtréfálta, elvétette a labdát, ami így Somogyi Dávid elé került, aki fordulás után, okosan, belsővel, 18 m-ről kapura rúgta, de sajnos centikkel elkerülte a labda a kaput. Elmaradt az egyenlítés. A bíró ezek után le is fújta a meccset.

Összességében elmondható, hogy egy sportszerű, jó iramú, mérkőzésen, kiváló játékvezetés mellett - minden dicséretet megérdemel a Takács László, Bagó János kettős, mert szinte hiba nélkül, nyugodt hangulatban, egy sárga lappal levezették a meccset - a csapat minden tőle telhetőt megtett, hogy megnehezítse az ezüst éremre hajtó hazaiak dolgát. A győzelem még 11 emberrel is nehéz lett volna Vanyolán, de 10 emberrel ez már a bravúr kategóriába tartozott volna. Nem sikerült, de ez a hozzáállás és csapatszellem, amit a tegnapi mérkőzésen mutattunk, ez már az őszi csapatunkat idézi. Ha így játszottunk volna Nyárád, Vaszar és Nemesgörzsöny ellen az elmúlt fordulókban, akkor most nem az 5-6. helyért játszanánk, hanem Vanyolával küzdhetnénk az ezüstért.

Jövő héten hasonló játékkal, remélhetőleg 11 emberrel meg kell vernünk Malomsokot, hogy meg tudjuk tartani az 5. helyet.

Hajrá adásztevel!

Tóth József

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Nemesgörzsöny: 1-8 (1-2)

(2013.05.26.)

Kellemetlen, szeles idő fogadta a pályára lépő játékosokat, ahol a következő összeállításban kezdtük a mérkőzést: Somogyi László - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi Dávid - Tóth József, Józsa Ádám (Lampért Gyula '75), Szabó András, Papp Imre - Czere Balázs (Pődör József '60), Major Sándor.

A mérkőzés elején jóformán még bele sem melegedtünk a játékba, máris két gólos hátrányba kerültünk. A második percben 16-osunk előtt pattogott a labda, amely végül egy védőnkről került az ellenfél csatára elé, aki középről, 14 méterről a hosszú sarokba lőtt (0-1).

Az ötödik perc végén legalább két méteres lesről ugratták ki a jobb oldali csatárukat a görzsönyiek, aki a 16-oson belülre vezette a labdát, középre gurított, és az üresen érkező csatár hét méterről a bal alsó sarokba gurított, és bár rosszul találta el a labdát, a kapujába visszavetődő Somogyi László már csak a gólvonal mögött érte el a labdát (0-2).

A két gyors vendéggól után kiegyenlítetté vált a játék, egyik kapu sem forgott igazán veszélyben, kisebb helyzetek mindkét kapu előtt adódtak ugyan, de ezek rendre kimaradtak. Támadásaink akadozóak voltak, sok volt a pontatlan passz, így csatárainkhoz ritkán jutott el a labda. A 20. percben sikerült a szépítés, de ez sem kidolgozott akcióból jött össze. A görzsönyi 16-os szélénél pattogott a labda, melyet a vendégek védője ért el, de középre próbált felszabadítani, ezzel tulajdonképpen gólpasszt adott a kapuval szemben, hét méterre álló Major Sándornak, aki köszönte szépen az ajándéklabdát, és higgadtan gurított a bal alsó sarokba (1-2).

A szépítő gól felrázta egy kicsit a csapatot, aminek eredményeképpen a félidő második felében nálunk volt többet a labda, inkább a mi akaratunk érvényesült, de néhány ígéretes megugráson, veszélyes beadáson kívülre nem futotta az erőnkből, így a félidőre egy gólos hátrányban vonultunk pihenni.

A második félidőben a szél támogatásával és - az első félidő végi játékot tekintve - bizakodva léptünk pályára, de a vendégek védelme és középpályája - olykor túlzott keménységgel - hatékonyan szűrte meg a támadásainkat, így nem tudtunk helyzetbe kerülni. Negyed óra játék után szöglethez jutottunk, de a beadást a vendégek szerezték meg, és gyors kontraakciót vezetve jutottak el a kapunkig, ahol az első kísérletet még egy becsúszó védő hárítani tudta, de róla újra vendégjátékos elé került a labda, melyet hét méterről nagy erővel zúdított kapura, ebbe Somogyi László csak beleütni tudott, hárítani már nem (1-3).

Húsz perccel a mérkőzés vége előtt a görzsönyi középpályás három emberen cselezte át magát, majd kiszorított szögből négy méterről rosszul kimozduló kapusunk mellett a rövid sarokba lőtt (1-4).

Negyed órával a vége előtt végleg eldőlt a mérkőzés, amikor a rövid öt perc alatt második sárga lapját begyűjtő Major Sándor a kiállítás sorsára jutott. Innentől kezdve már nem volt semmi átütőerő a a játékunkban, 3-4 csatárral próbáltunk támadni, középpályás sorunk "megszűnt létezni", átjáróházzá vált, így védelmünkre hárult volna a feladat, hogy a vendégek támadásainak gátat szabjon, ám ezt a feladatot nem sikerült megoldanunk. Az utolsó tíz percben újabb négy gólt kaptunk szabadrúgásból (1-5), eladott labdából (1-6), szépen kijátszott visszagurításból (1-7) és egy egyéni kiugrásból (1-8) - így végül vereségünk nagyon súlyossá vált.

Gyenge napot kifogó csapatunk megérdemelt vereséget szenvedett a harciasan, szervezetten játszó nemesgörzsönyi alakulattól, bár a vereség mértéke mindenképpen túlzott. Ismét bebizonyosodott, hogy kapus és főleg lelkesedés nélkül nem lehet ezt a sportágat eredményesen űzni. Négy fordulóval a szezon vége előtt elbúcsúzhatunk dobogós álmainktól, innentől kezdve már csak az lehet a célunk, hogy ne csússzunk vissza a tabella második felébe, hisz a tabella első két helyzettje ellen még csak ezután fogunk játszani.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Nemesgörzsöny: 0-1 (0-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Vaszar: 1-4 (1-2)

(2013.05.20.)

Zuhogó eső, csúszós pálya fogadta a pályára kivonuló csapatokat, melyen az alábbi összeállításban léptünk pályára: Somogyi László - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Szabó András (Czere Balázs '65) - Tóth József (Pődör József '80), Józsa Ádám (Trosits Raul '80), Gondor András, Papp Imre (Lampért Gyula '65) - Csordás Ádám (Nyulász Ádám '50), Szalai Gábor.

Újra kapus nélkül álltunk fel a találkozón, ám ez sokáig nem mutatkozott meg az eredményen. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, előbb Sl mutatott be bravúrt, amikor lábbal védte az ellenfél csatárának hat méteres lövését, majd egy jobb oldali beadásunk után Csordás Ádám rúgott lyukat hatalmas helyzetben nyolc méterre a kaputól. Mezőnyjáték folyt a pályán kevés helyzettel, mert a kapuk előtt elfogyott mindkét csapat tudománya. Az ellenfél vezető gólját sem kidolgozott akció hozta meg, hanem védelmi hiba. A 23. percben a középpályán - immár sokadszor - akadálytalanul hozta fel a labdát a vaszari csapat, amely egy védőről pattant a vendégek támadója elé, aki 15 méterről lőtt a hosszú sarokba (0-1).

Nem változott a játék képe, mi hosszú kiugratásokkal próbálkoztunk, de az ellenfél gyors védői időben utolérték a labdával kilépni igyekvő támadóinkat, így ziccerek nem alakultak ki a vaszari kapu előtt. A 40. percben növelte előnyét a vendég alakulat. Egy középen történő kiugratás után a vaszari csatár előbb érte ele a labdát, mint a kapujából késve kimozduló kapusunk, így 12 méterről akadálytalanul gurított a hálónkba (0-2).

Még a félidő vége előtt sikerült szépítenünk. Gondor András ugrott ki jó labdával a bal oldalon, a 16-oson belül megállította a labdát, középre adása üresen találta Szalai Gábort, aki hat méterről okosan gurított a rövid sarokba (1-2).

A második félidőben támadólag léptünk fel az egyenlítés érdekében, többet birtokoltuk a labdát, gyakran okoztunk zavart a vendégek védekezésében. Több kisebb helyzet után Szalai Gábor húzott el a jobb oldalon, kiszorított szögből leadott lövését a kapus bravúrral ütötte szögletre. Majd ugyanő egy szöglet után csavart kapura, de lövésszerű beadását a felső léc hárította, a kipattanó labdát pedig a védők a mezőnybe vágták ki. A félidő közepén egy beívelést követően Mehringer Lászlóhoz került a labda, két csel után a vaszari védő felrúgta, amit az asszisztens zászlóját lengetve jelzett, de a játékvezető továbbot intett. Az elmaradt jogos büntető után törvényszerűen az ellenfél növelte az előnyét. A középpályán vesztettünk labdát, mely után középen ugratták ki a fellazult védelmünk mögé beívelt labdával a támadót, aki a 16-oson belülre vezette a labdát, melyet tíz méterről, középről gurított a jobb alsó sarokba (1-3).

Öt perc múlva egy bedobás után Mehringer László ívelt jobb oldalról középre, de beadását a kaputól hat méterre érkező Gondor András nem tudta a kapuba juttatni. S ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a kimaradt ziccer ismét megbosszulta magát. A 84. percben a vaszari középpályás három emberünket cselezte ki, kapura vezette a labdát és nyolc méterről, jobbról a hosszú sarokba ívelt (1-4).

A maradék játékidőben említésre méltó helyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki.

Rosszul játszottunk az első félidőben, pontatlanok voltunk, középpályánkon pedig szinte nem is védekeztünk. A második félidőre javult a játékunk, átvettük az irányítást, helyzeteket alakítottunk ki, kis szerencsével egyenlíthettünk volna, ahonnan új mérkőzés kezdődhetett volna, ám a mérkőzés hajrájában a fellazuló és átalakuló védelmünkön kétszer is átjutott az ellenfél, így összességében megérdemelt vereséget szenvedtünk egy nem jobban, de jóval szervezettebben játszó, sportszerű ellenféltől.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Vaszar: 4-2 (3-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Nagyacsád-Adásztevel: 0-3 (0-2)

(2013.05.12.)

Félórás késéssel - a pálya nem volt felvonalazva - kezdődött a mérkőzés, melyen kellemetlen szeles idő fogadta a pályára kivonuló csapatokat. Összeállításunk a következő volt: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Tóth József, Lampért Gyula (Trosits Raul '71) - Csordás Ádám (Nyulász Ádám '22), Papp Imre, Józsa Ádám (Pődör József '46), Szabó András - Czere Balázs (Somogyi László '53), Szalai Gábor.

Már amérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és formás támadásokat vezettünk a széleken, de vagy a beadásokba csúszott hiba, vagy a védők tisztáztak időben. A nyolcadik percben jobb oldali szögletet végezhettünk el, a beívelt labda szabadon találta Józsa Ádámot, de nyolc méterről leadott erős kapáslövését a kapus bravúrral hárította. A rövid felszabadítás után Mehringer László elé került a labda, aki egy csel után a bal oldalon üresen álló Csordás Ádám elé passzolt, aki elhúzta a labdát a kirohanó kapus mellett, aki elhúzta a lábát, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A 11-est a sértett hajtotta végre, rúgása a jobb oldali kapufáról vágódott a hálóba (0-1).

Újabb támadásokat vezettünk, de ez sokáig nem vezetett eredményre. előbb egy kapu előtti kavarodás után Czere Balázs elé került a labda, aki nagy helyzetben túlságosan alárúgott a labdának, ami így a hosszú sarok fölé szállt, majd Szalai Gábor bal oldali beadásáról maradt le centikkel a fejelni igyekvő Papp Imre. Az ellenfél csak szórványosan jutott el kapunkig, akkor is inkább csak távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezek kevés veszélyt jelentettek kapunkra. A 37. percben növeltük előnyünket. Papp Imre cselezte be magát a 16-oson belülre, majd okosan visszagurított és az ötös vonalán helyezkedő Szalai Gábor jobbal a kapu közepébe belsőzte a labdát (0-2).

A félidő végén még egy lehetőség adódott a gólszerzésre, amikor Szalai Gábor vezette végig a labdát a 16-os vonalán, ám félfordulatból leadott lövése elkerülte az acsádi kapu jobb alsó sarkát, így az eredmény már nem változott.

A második félidőre sem változott a játék képe, továbbra is mi birtokoltuk a labdát, előttünk adódtak gólszerzési lehetőségek. Az 55. percben Szalai Gábor előzte meg a kapust, de emelése a kapu fölé hullott. Kisebb helyzetek után a 70. percben Szalai Gábor ugratta ki okosan a bal oldalon fellépő Nyulász Ádámot, aki a 16-oson belülre vezette a labdát, majd a kilépő kapus mellett 13 méterről a hosszú sarokba gurított (0-3).

Két perc múlva Gerecs Gergő ütött a kapu fölé egy távoli lövést, majd újra mi kerültünk helyzetbe. Lampért Gyula ugratta aki a félpályáról induló Szalai Gábort, aki a kapuig vezette a labdát, de a kapus hárítani tudta közeli lövését. majd egy szöglet után röviden mentettek a hazai védők, Böröczky Róbert visszaívelését Mehringer László kezelte le 18 méterre a kaputól, majd két csel után tisztára játszotta magát, de 14 méteres rövid sarokba tartó lövését a kapus bravúrral hárította. Később újra Szalai Gábor szerezhetett volna gólt, de nem csak a kapus, hanem a kapu mellett is elgurította a labdát. Öt perccel a vége előtt jobb oldali bedobás után Pődör József elé került a labda, de 16 méteres lövése gyengére sikeredett, így a kapus könnyedén hárított.

Összességében nagy volt a különbség a két csapat között, sok helyzetet alakítottunk ki, míg saját kapunk előtt igazán nagy ziccert nem jegyezhettünk fel. Középpályásaink sokat dolgoztak, bár passzaikba gyakran csúszott hiba, pontatlanság. A támadások befejezésénél akadtak gondok, hisz ha csak a ziccereket tekintjük, akkor is kétszer ennyi gólt szerezhettünk volna. Mindenki jól játszott, de kiemelném Szalai Gábort, aki hosszú sérüléséből visszatérve mindjárt meghatározó emberré lépett elő csapatunkban.

Hajrá adásztevel!

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Nagyacsád - Adásztevel: 3-2 (1-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Somlószőlős: 3-0

(2013.05.05.)

A vendégcsapat nem jelent meg, ezért a játékvezető 3-0-s gólkülönbséggel csapatunk javára ítélte a 3 pontot.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Somlószőlős: 10-1 (2-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Nyárád: 1-2 (0-2)

(2013.04.28.)

Tavaszi napsütésben, de viharos szélben kezdődött a Nyárád elleni mérkőzés. Több kulcsjátékosunk is hiányzott a mérkőzésről (Mehringer László, Papp Imre, Gerecs Gergő, Czere Balázs). Nélkülük az alábbi tizenegy kezdte a mérkőzést: Varga Árpád - Böröczky Róbert, Somogyi Dávid, Gondor Richárd - Somogyi László - Lampért Gyula, Józsa Ádám, Szabó András, Tóth József - Wittmann Gábor, Csordós Ádám.

Az első félidőben az erős szél a vendégeket támogatta, akik ezt távoli lövésekkel próbálták kihasználni. Két esetben a kapufa mentett meg minket a góltól, majd kapusunk Varga Árpád bravúrral ütötte a jól eltalált lövést a kapu fölé. A félidő elején nagyon rosszul játszottunk, nem találtuk a helyünket a pályán és az összjáték sem volt olyan, mint a Mezőlak vagy a Csót elleni mérkőzéseken. Józsa Ádám jó ütemű kiugratásával Tóth József futott be a tizenhatoson belülre, de próbálkozását - ami sem beadásnak, sem lövésnek nem volt túl jó - az ellenfél védelme hatástalanította. Nem gondoltuk volna ekkor, de ez volt az egyetlen és utolsó lehetőségünk az első félidőben. Egy szögletrúgást Tóth József rosszul végzett el, a labdát az ellenfél védője az ötösön lekezelte és megindult vele a kapunk felé. Átfutott a középpályánkon és egy kényszerítővel helyzetbe hozta a csatárukat, akit Somogyi Dávid a tizenhatoson kívül szabálytalanul szerelt. A bíró mindenki meglepetésére - negyven méter távolságból - tizenegyest ítélt és sárga lapot mutatott fel játékosunknak. A tizenegyest az ellenfél 8-as számú játékosa a jobbra vetődő kapusunk mellett higgadtan a bal sarok fele rúgva értékesítette (0-1).

Próbáltunk változtatni, de csak idegeskedés és hibák sorozata jellemezte a játékunkat. Egy kapunk előtti kavarodás után a kapusunk röviden szabadított fel, amit a nyárádi 11-es kapásból visszarúgott és a labda akadálytalanul kötött ki a hálóban (0-2).

Fordulás után a széllel támogatva megpróbáltunk változtatni az eredményen, de az utolsó passzainkba mindig hiba csúszott. A nyárádiak egy előre vágott labda után megindultak a kapunk felé, a nyárádi játékos nyújtott lábbal rátartott Somogyi Dávidra, aki az eset után a földön is maradt, a bíró azonban a mi játékosunknak adott sárga lapot. Mivel ez már a második sárgája volt Somogyi Dávidot kiállították és tíz főre fogyatkoztunk. Emberhátrányban is megtettünk mindent a szépítésért. Az ellenfél gyors kontrákkal próbálkozott, amivel sok kellemetlen percet szerzett a kapunk előtt, de újabb találatot már nem sikerült elérnie. Wittmann Gábor passza után Tóth József jó ütemben ugratta ki Csordós Ádámot, aki két védő szorításában átemelte a kifutó kapuson a labdát 2-1-re alakítva az eredményt.

Ezután minden mindegy alapon elkezdtünk támadni, hátha sikerül kiharcolnunk az egyenlítést, ehelyett ismét emberhátrányba kerültünk. Elsőként Tóth Józsefet szerelték szabálytalanul az ellenfél 16-osa előtt, azonban a bíró szabadrúgás helyett szögletet ítélt, majd egy nyilvánvaló kezezést nem adott meg a számunkra. Az eset érdekessége, hogy még a nyárádi játékos is elismerte, hogy a kezén gurult végig a labda, azonban a bíró, fölényes mosollyal az arcán tovább engedte a játékot. Wittmann Gábor ingerülten számon kérte ezt a bírón, aki ezért kiállította (a jegyzőkönyvbe beleírta, hogy Wittmann Gábor két kézzel meglökte, ami nem fedi a valóságot, azonban ez alapján a jegyzőkönyv alapján a fegyelmi bizottság minden bizonnyal több meccses eltiltással sújtja majd játékosunkat). A hátralévő 5 percben érdemleges már nem történt a pályán.

Összefoglalva a mérkőzést, kijelenthetjük, hogy az első félidei játékunk alapján rászolgáltunk a vereségre, szervezetlenül, ész nélkül fociztunk. A második félidőben megpróbáltunk javítani a játékunkon, de ez csak egy szoros vereségre volt elég. A játékvezető kritikán alul végezte a munkáját, az összes kétes szituációban az ellenfél csapatát támogatta, megadott egy jogtalan tizenegyest Nyárád részére, egy jogosat azonban nem fújt be nekünk, ráadásul a mérkőzés vezetése miatti felfokozott hangulat miatt két játékosunkat is kiállította. Nélkülük nehéz lesz hozni a Somló elleni mérkőzést - ahol az ősszel 3-1-es vezetésről szórtunk el két pontot és most mindenképpen vissza kell vágni nekik -, de ha a mostani meccsen hiányzó játékosaink visszatérnek, és mindenki játékra alkalmas állapotban jelenik meg a középiskolai ballagás után, akkor kiköszörülhetjük a csorbát. Hajrá, Tevel!

Tóth József

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Nyárád: 5-1

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Csót: 5-0 (4-0)

(2013.04.14.)

Végre tavaszi napsütésben és 15 °C-os melegben játszhattuk első tavaszi hazai mérkőzésünkön, ahol az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi László (Trosits Raul '72) - Papp Imre (Lampért Gyula '60), Szabó András (Major Sándor '67), Józsa Ádám, Somogyi Dávid (Czere Balázs '60) - Tóth József (Nyulász Ádám '67), Wittmann Gábor (Pődör József '72).

A mély talajon a kezdeti tapogatózó játékban egyik csapat sem tudott helyzeteket kialakítani, majd jó tíz perc után átvettük a mérkőzés irányítását. A mi lábunkon folyt a labda, széleken vezetett akcióink azonban jó beadások hiányában elhaltak. A 16. percben szöglethez jutottunk, melyet a vendég védők röviden tisztáztak, így Tóth József újra középre rúgta a labdát, mely elsuhant Mehringer László előtt, ám az ötösön álló Szabó András a hosszú sarokba belsőzte a játékszert, melybe a vetődő kapus csak beleütött, hárítani nem tudta (1-0).

Újabb helyzeteink adódtak, de ezeket vagy mellé rúgtuk, vagy a csóti kapusnak sikerült hárítania. A 25. percben növeltük előnyünket. A középpályán megszerzett labdával létszámfölényes helyzetet alakítottunk ki. A labda végül abal oldalon érkező Tóth Józsefhez került, aki 15 méterről a hosszú sarokba csavart (2-0).

Ezek után kihagyott helyzeteink sora növekedett. Egy rövidre sikerült kirúgást Józsa Ádám csípett el a középpályán, üresen vezette a labdát a kapusra, de 14 méterről a hálóőrbe lőtt. Majd Papp Imre került 100 százalékos ziccerbe, de 12 méteres csavarása a jobb felső saroknál hagyta el a játékteret. Ezután újra Józsa Ádám lőhetett volna gólt, de 6 méterről a kivetődő kapus szögletre hárította lövését. A 35. percben Wittmann Gábor bombázott jobbról kapura, a kapus visszaütötte hozzá a labdát, melyet okosan visszagurított az üresen érkező Papp Imre elé, aki 10 méterről a jobb alsó sarok mellé gurított.

A 40. percben végre újra gólt szereztünk. Tóth József került újra ziccerbe, de 8 méteres lövését a kapus bravúrral hárította, ám a kipattanó labdára Somogyi Dávid érkezett és 10 méterről a visszavetődő kapus alatt a hálóba gurított (3-0).

A 43. percben egy szöglet után Tóth József emelte a kapu elé a labdát, mielőtt még az kigurult volna az alapvonalon, és a jól érkező Mehringer László 6 méterről a rövid sarokba fejelt (4-0). Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőben kicsit leült a játékunk, a biztos előny tudatában már nem tudtunk kellően koncentrálni, így passzainkba sok hiba csúszott, ezért nagy helyzetek nem alakultak ki a csóti kapu előtt. Védekezésünk jól működött, a vendégek nem jelentettek veszélyt kapunkra, mindössze néhány távoli lövéssel próbálkoztak, de ezek nem okoztak gondot Gerecs Gergőnek.

A félidő közepén egy kapu előtti kavarodás után Czere Balázs elé került a labda, és 8 méterről a hosszú felső sarokba lőtt, de a játékvezető - les vagy szabálytalanság címén - érvénytelenítette a gólt. Öt perc múlva egy jobb oldali lapos középre adás suhant el berobbanó támadóink lába előtt. Mezőnyjáték folyt a pályán, csak Pődör József indításai után alakultak ki gólveszélyes helyzetek a vendégkapu előtt, de ezek rendre kimaradtak.

Már úgy tűnt, hogy nem változik az eredmény, ám a 90. percben Major Sándor kapott jó labdát a bal oldalon, a 16-oson belülre vezette azt, és tíz méterről a rövid felső sarokba bombázott, kialakítva ezzel a végeredményt (5-0).

Összegezve könnyed játékkal, megérdemelt győzelmet arattunk egy kissé szervezetlenül futballozó ellenféllel szemben. Kapusunknak és védelmünknek kevés dolga akadt, azt a keveset viszont jól ellátták. A középpályán uraltuk a játékot, sok labdát szereztünk és azokat gyorsan igyekeztünk megjátszani. Támadásaink gyakran jutottak el az ellenfél kapuja elé, de rengeteg ziccer kimaradt, amely szerencsére nem bosszulta meg magát, de a támadások befejezésének hatékonyságában továbbra sem javultunk, s ez intő jel lehet a következő mérkőzéseink előtt.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Csót: 2-6 (2-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Mezőlak-Adásztevel: 1-2 (0-0)

(2013.04.07.)

Alig 5 °C, metszően hideg szél és belvíztől tocsogó, helyenként pocsolyákkal tarkított pálya fogadta a pályára kivonuló csapatokat, melyen az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Gondor Endre Richárd, Mehringer László, Somogyi Dávid, Lampért Gyula - Tóth József, Szabó András, Wittmann Gábor, Papp Imre - Józsa Ádám (Trosits Raul '71), Czere Balázs.

Az első percek a körülményekkel való ismerkedéssel teltek el, majd a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést. Többet birtokolták a labdát és gyors szélsőik révén próbáltak meg védelmünk mögé kerülni. Ezeket a próbálkozásokat egymást gyakorta kisegítve elég nagy hatékonysággal sikerült megszűrnünk. A félidő közepéig így nem is tudtak nagyobb helyzetet kialakítani, akkor is a mi hibánkból jutottak el gólhelyzetig. Egy hazai kirúgás után Mehringer László rúgta haza a labdát, melyet kapusunk magához ölelt, így 11 méterről jutottak közvetett szabadrúgáshoz a mezőlakiak. A legurított labda utáni lövés azonban szerencsére elakadta kirobbanó sorfalban és sikerült felszabadítanunk. Az akciókat továbbra is jól szűrtük, veszélyhelyzetek csak pontrúgások után alakultak ki kapunk előtt. A 30. percben bal oldali szögletrúgás után az üresen érkező hazai csatár nyolc méterről fejelhetett kapura, de szerencsére fölé fejelt. Öt perc múlva nagy kavarodás volt kapunk előtt, Lampért Gyula röviden szabadított fel, a hazai játékos a 16-osról lőtt, de Gerecs Gergő bravúros vetődéssel szögletre ütötte a jobb alsó sarokba tartó labdát. Újabb öt perc elteltével újra Gerecs Gergő hárított magabiztosan egy 20 méteres jobb oldali szabadrúgást. Kevés támadást tudtunk vezetni az első játékrészben, a legveszélyesebb akciónk végén Czere Balázs húzott el a bal oldalon, de a 16-oson belül utolérték és szögletre tudtak hárítani előle a hazai védők, így igazi kapuralövés nélkül fejeztük be az első félidőt.

A második félidőben a jobb állapotban lévő térfélre a szél támogatásával kezdtünk támadni. Átvettük a játék irányítását, amely helyzetekben is megmutatkozott. Széleken elvitt labdákkal veszélyeztettünk, az egyik ilyen után Wittmann Gábor beadása találta meg Józsa Ádámot a rövid saroknál, de a lövést a hazai kapus bravúrral ütötte szögletre. Az 51. percben már gólnak örülhettünk. Papp Imre indította a bal oldalon kilépő Tóth Józsefet, aki a 16-oson belülre vezette a labdát, tíz méterről, éles szögből leadott lövését a rövid saroknál helyezkedő kapus csak továbbütni tudta, és a hosszúnál érkező Józsa Ádám az üresen maradt kapuba továbbította a játékszert (0-1).

Támadásban maradtunk, és egy emelést követően a visszavetődő mezőlaki kapus a kapufa fölé ütötte a labdát. Egy óra játékidő elteltével növeltük előnyünket. Szép egyérintős játék után Wittmann Gábor húzott el a jobb oldalon, beadását a védők röviden szabadították fel, a labda Tóth József elé került a 16-os bal sarkánál, felnézett és látta, hogy a kapus a beadásra helyezkedik, így a rövid sarokra rúgta a labdát, amely a későn visszavetődő hálóőr hasa alatt jutott a kapuba (0-2).

Öt perc múlva Wittmann Gábor emelt jobbról kapura, a labda a kapufáról pattant oldalra Tóth József elé, visszagurítását a nagy helyzetben érkező Czere Balázs nem érte el, majd egy szögletről Mehringer László maradt le centikkel. A félidő utolsó húsz perce ismét a hazaiaké volt. Több nagy helyzetet alakítottak ki, de előbb Gerecs Gergő védett kétszer bravúrral, majd mellé rúgták a ziccert. A 81. percben már kapusunk sem tudott hárítani. Egy jobb oldali beadás után öt méterről kotorta a csatár kapunkba a labdát (1-2).

Ezután már nagy helyzet egyik kapu előtt sem adódott.

Összességében 25 percig játszottunk jól ezen az összecsapáson, és ez szerencsére elégnek bizonyult a győzelem megszerzéséhez. Viszonylag stabilan védekeztünk - egy-két kihagyás azért most is előfordult - a passzokba viszont most is sok hiba csúszott, de ezt most a talaj rovására is foghatjuk. Következő mérkőzésünkön - hazai pályán Csót ellen - is a győzelem a cél.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Mezőlak - Adásztevel: 4-1 (1-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Pápateszér-Adásztevel: 10-1 (6-1)

(2013.03.24.)

Hideg, télies időben, szállingózó hóesésben játszottuk első "tavaszi" mérkőzésünket, melyen az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi Dávid - Tóth József, Szabó András (Lampért Gyula '56), Józsa Ádám, Papp Imre (Czere Balázs '56) - Gondor András, Horváth Attila.

Csapkodó játékkal kezdődött a mérkőzés, amely után a hazai csapat nyugodott meg előbb, és első kapura lövésük végén, a 12. percben meg is szerezte a vezetést. Egy jobb oldali beadást a védők röviden rúgtak előre, és az üresen érkező teszéri középpályás balról, 20 méterről a hosszú alsó sarokba rúgott (1-0).

Három perc múlva a jobb oldalon ugratták ki a csatárt. Kapusunk kifutva igyekezett menteni, de nem érte el a labdát, amelyet Mehringer László az alapvonalon túlra próbált menteni, sajnos röviden, így a csatár még a vonal előtt elérte, és kiszorított szögből az üresen maradt kapuba gurított (2-0).

A 25. percben jobb oldalon szöktették a hazai játékost. Beadása elgurult a kapus és a védő között, így az érkező csatár zavartalanul gurított az üres kapuba (3-0).

Tíz perc múlva újabb gólt kaptunk. A védők mögé belőtt labdát még az alapvonal előtt utolérte a támadó, balról középre emelt, az ötösön felugró csatár pedig kapusunkat megelőzve a hosszú sarokba bólintott (4-0).

Két perc múlva szépíthettünk volna, de Gondor András beadását Somogyi Dávid tiszta helyzetből a kapus kezébe fejelte. Ezután Horváth Attila ugrott ki a védők közül, és a 38. percben jobbról, 12 méterről a rövid sarokba lőtt (4-1).

Két perc múlva ugyanő lőtt kapura, lövése a felső lécről levágódott, majd a mezőnybe pattant, a bíró azonban úgy látta - szerintem hibásan -, hogy a labda a gólvonal előtt pattant le, így nem ítélt gólt. A büntetés hamar jött, Gondor Endre Richárd a félpályánál vesztett labdát, melyet a csatár a kapuig vitt, és tíz méterről a kimozduló Gerecs Gergő mellett a rövid sarokba lőtt (5-1).

Három perccel a félidő vége előtt Horváth Attila vezette be a labdát a 16-oson belülre, majd középre gurított, ahol az üresen érkező Somogyi Dávid 11 méterről a kapus kezébe gurította a labdát. Az utolsó percben újabb gólt kaptunk. Egy jobb oldali szabadrúgás után beívelt labdát a felugró csatár Gerecs Gergő fölött fejelt a a hosszú sarokba (6-1).

A második félidő elején mezőnyjáték folyt a pályán, majd néhány ígéretes akciónk után újra az ellenfél szerzett gólt. A jobb oldalról végezhettek el szögletet a 60. percben, a labda laposan elpattogott két védőnk között, és az ötösön helyezkedő csatár egy fordulás után a rövid felső sarokba bombázta a játékszert (7-1).

A 65. percben Józsa Ádám egy kiugratás után egyedül vezette kapura a labdát, de a kimozduló kapus mellett a hosszú sarok mellé gurított. A 70. percben bal oldali szabadrúgáshoz jutottak a teszériek tíz méterre az alapvonaltól, melyet a hazai játékos kapusunk felett a hosszú felső sarokba csavart (8-1).

Újabb helyzeteket dolgoztunk és hagytunk ki az ellenfél kapuja előtt. Előbb egy jobb oldali beadás találta üresen a hosszú saroknál az ötösre érkező Gondor Andrást, aki az üres kapu mellé lőtt, majd egy baloldali bedobást követően ugyanő próbálkozott beadással, amely egy védőn megpattanva hullott a hosszú sarokba, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot - teljesen helytelenül. A 78. percben Mehringer László röviden gurított haza, így a csatár Gerecs Gergőt megelőzve a hosszú sarokba gurított (9-1).

A középkezdés után egyérintővel vezettük a labdát az ellenfél 16-osán belülre, de ez a helyzet is kimaradt. Jobb oldali bedobásunk után Józsa Ádám az ötös sarkáról gurított a hosszú sarok mellé. Öt perccel a vége előtt a 16-osunkon belül pattogó labdát a teszéri játékos okosan a hosszú sarokba csavarta, kialakítva ezzel a végeredményt (10-1).

Rossz játék, sok eladott labda, rengeteg pontatlan átadás, csapnivaló védekezés (fejenként 2-2 gólt minden védő elkönyvelhet magának a saját bűneként), rossz helyzetkihasználás a csatároktól: mindez együtt csak vereséget eredményezhetett, amely mindamellett, hogy jogos, azért túlzott arányú. Következő mérkőzésünkre, a bajnokságot veretlenül vezető Mihályháza ellen sokat kell javítani, ha tisztességes eredményt akarunk elérni.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Pápateszér - Adásztevel: 5-1 (4-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Kemenesszentpéter: 5-0

(2012.11.18.)

Utolsó őszi mérkőzésünkön kellemes időjárás fogadta a pályára lépő csapatokat, melyen összeállításunk a következő volt: Gerecs Gergő - Tóth József, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi Dávid - Szabó András, Józsa Ádám, Wittmann Gábor, Papp Imre - Pákozdi Martin, Gondor András.

Tulajdonképpen már a kezdéskor eldőlt a mérkőzés, hisz a vendégek kilenc emberrel álltak ki, így sok esélyük nem maradt a győzelem megszerzésére. Ennek megfelelően alakult a játék képe, hisz rögtön veszélyes támadásokat vezettünk. Az 5. percben Pákozdi Martin egyedül vezethette a labdát a kapusra, de hosszan szöktette magát, így odalett a helyzet. Három perc múlva újra ő törhetett üresen kapura, de rövid sarokba tartó lövését a kapus bravúrral ütötte oldalra. A 12. percben szereztük meg a vezetést. A félpályánál Gondor Endre cselezte ki a védőket, majd a kapuig vezette a labdát és 15 méterről a kilépő hálóőr mellett a hosszú sarokba gurított (1-0).

Alig két perc múlva Szabó András ugratta ki a leshatáron helyezkedő Wittmann Gábort, aki 14 méterről átemelte a labdát a kapus felett, amely akadálytalanul pattogott a hosszú sarokba (2-0).

Kisebb helyzetek után a 20. percben Józsa Ádám rajtolt rá egy lapos kiugratásra és becsúszva a 16-os vonaláról elpöckölte a labdát a kapus hasa alatt, amely az üres kapuba gurult (3-0).

Újabb lövéseinket blokkolták a szentpéteri védők, de fél óra elteltével tovább növeltük góljaink számát. Pákozdi Martin cselezgetett az ötös sarkán, majd visszagurított Szabó András elé, akitől Gondor András kapta a labdát, ám nyolc méterről leadott lövése a bal kapufáról pattant vissza, ezt ismét Pákozdi Martin szerezte meg, akivel szemben szabálytalankodtak a védők, így jöhetett a jogos büntető. A sértett állt a labda mögé és félmagasan bombázott a vendégkapu bal oldalába (4-0).

Két perc múlva újabb 11-eshez jutottunk - kezezés miatt - ráadásul kiállítottak egy vendégjátékost is, így már csak nyolcan maradtak a szentpéteriek. A büntetőt Wittmann Gábor a kapu fölé emelte, mert nem érezte azt teljesen jogosnak. A 37. percben Somogyi Dávid bal oldali szöglete után Mehringer László fejelt egy méterről az üres kapuba, kialakítva ezzel a végeredményt (5-0).

A vendégek "sérülések" miatt hat főre fogyatkoztak, így a játékvezető a 38. percben lefújta a találkozót.

Erről a találkozóról sokat nem lehet mondani, hiszen nagyon egyoldalúvá alakult, de úgy gondolom, hogy egyenlő létszámok esetén is sima győzelmet arattunk volna.

Az őszi szezont a 4. helyen zártuk, amely önmagában véve nem rossz, de a mérkőzések összképét tekintve jelentős hiányérzetem van a megszerzett bajnoki pontok mennyiségét illetően. Bizonyára mindegyik csapatnak volt olyan mérkőzése, melyen többet érdemelt volna, mint amennyit végül is elért, ám nekünk négy ilyen meccsünk is volt. A Pápateszér elleni hazai mérkőzésünkön sok helyzetet hagytunk ki, büntetőt hibáztunk, kapufát rúgtunk, így 0-0 lett a vége. Somlószőlősön és Malomsokon pedig egyaránt 3-1-re vezettünk, de végül mindkét találkozón hagytuk feljönni az ellenfelet és döntetlenekre adtuk a már szinte megnyert találkozókat. Csóton pedig 1-0-ra kaptunk ki, mert rengeteg hiányzónk volt, s így nem volt igazán sok esélyünk a győzelemre. Ez "barátilag" számolgatva is kilenc elherdált pont, amellyel magabiztosan állnánk a 2. helyen, és még egy-két botlás is beleférne a tavaszi fordulókban. Ezek a találkozók is bizonyítják, hogy 90 percen keresztül kell figyelni, koncentrálni, hisz egy-egy bekapott gól könnyen felhozhatja az ellenfelet. Ha ezt meg tudjuk valósítani a tavasz folyamán, akkor joggal pályázhatunk a dobogó valamelyik fokára, ahogy azt játékunkkal - úgy érzem, jogosan - megérdemelnénk. Remélem, hogy a szezon második felében ezek a kétes mérkőzések a mi javunkra fognak eldőlni, s ezért minden játékosunk a legjobbját próbálja nyújtani. Addig is a téli szünetre mindenkinek jó egészséget, pihenést kívánok és persze: "Hajrá Adásztevel!!!".

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Kemenesszentpéter: 4-1 (4-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Malomsok-Adásztevel: 3-3 (1-2)

(2012.11.11.)

Kellemes őszi időben az alábbi összeállításban léptünk pályára: Fodor Donát - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi Dávid - Tóth József (Pődör József '65), Wittmann Gábor, Szabó András (Czere Balázs '74), Papp Imre (Lampért Gyula '65) - Pákozdi Martin, Gondor András.

Jól kezdtük a mérkőzést és már az első percben vezetést szerezhettünk volna, ám Somogyi Dávid remek kiugratásával kilépő Pákozdi Martin 15 méterről elgurította a labdát a kifutó kapus, de sajnos az üresen maradt kapu mellett is. Öt perc elteltével újra ziccerig jutottunk. Ezúttal Papp Imre ugratta ki Pákozdi Martint, aki a 16-oson belülre vezette a labdát, de emelése a felső léc fölött hagyta el a játékteret. A tizedik percben aztán góllá érett a fölényünk. Gondor András húzott el a bal oldalon, középre gurítását a védők röviden tisztázták Pákozdi Martin elől, aki nem hagyta annyiban és belelépett a felszabadító rúgásba, ami a lábáról négy méterről pattogott a gólvonalon túlra (0-1).

Továbbra is támadásban maradtunk, több kisebb helyzetet alakítottunk ki, de ezekből gól nem született. Az ellenfél előreívelésekkel próbált veszélyeztetni, de ezek vagy hosszúra sikeredtek vagy védőink tudtak tisztázni a csatárok elől. A félidő közepén formás támadás folyt végig a pályán, melynek végén Gondor András az alapvonalig vezette a labdát, középre ívelt, melyre Wittmann Gábor érkezett jó ütemben és öt méterről, kapásból a kapu bal oldalába lőtt (0-2).

Mezőnyjáték folyt a pályán, jobbára a középpályán járt a labda, egyik kapu előtt sem alakult ki nagy helyzet. A 38. percben a semmiből szépített a malomsoki csapat. Egy előre gurított labda pattogott a kapunk felé, melyet Fodor Donát vetődve próbált megkaparintani, de a labda kipattant róla, és a hazai csatár fekvő kapusunk mellett elhúzva a labdát, közelről az üres kapuba gurított (1-2).

A félidő végéig újra mi alakítottunk ki kisebb helyzeteket, de újabb gólt nem sikerült szereznünk.

A második félidőre megváltozott a játék képe. A hazaiak a szerzett góljukon felbuzdulva elhitték, hogy van keresnivalójuk a mérkőzésen, így átvették a játék irányítását. A középpályán hamar áthozták a labdát, így védelmünkre nagy nyomás nehezedett, de egyenlőre még bírtuk a védekezést. Ellentámadásokat vezetgettünk, melyeket gyors csatáraink szélen vezetett elfutásai fémjeleztek, de ezekből nem sikerült gólt szereznünk. Tíz perc elteltével aztán sikerült növelnünk előnyünket. Hátul adogattak a hazaiak, Pákozdi Martin egyedül kergette a labdát, és egy átadást sikerült lefülelnie, néhány csellel a 16-os vonaláig cselezte magát, majd középről, a két előtte álló védő mellett a kapus mozgásával ellentétes irányba bombázott, így már a kapus is tehetetlen volt félmagas lövésével szemben (1-3).

Végre megnyugodhattunk volna biztos előnyünk tudatában, de alig két perc elteltével újra megzörrent a hálónk. Egy előreívelt labdát Papp Imre rosszul ért el, középre fejelte, amit még Somogyi Dávid is elrúghatott volna, de előtte felpattant a labda, ezért lyukat rúgott, így a malomsoki támadó elé került a játékszer, aki egyet tolt rajta és 12 méterről rövid felső sarokba emelt (2-3).

Ettől új erőre kaptak a hazaiak és egyre veszélyesebb támadásokat vezettek. Sokáig álltuk a sarat, de öt perccel a vége előtt újabb gólt kaptunk. A középpályáról indították a leshatáron helyezkedő csatárt, aki átvette a labdát, befordult vele, elhúzta a labdát a szerelni igyekvő védők mellett, majd hat méterről jobbról a kapus fölött a hálóba lőtt (3-3).

A végén még két nagy helyzet maradt ki kapunk előtt, amelyből még a döntő gólt is megszerezhették volna a hazaiak, de szerencsére maradt a döntetlen.

Nem először adtunk ki a kezünkből egy már többszörösen megnyert mérkőzést, s ez sajnos azzal jár együtt, hogy elvesztjük őszi dobogós helyezésünket. Nagyobb odafigyelés, pontosabb játék és több futás kell ahhoz, hogy az év végén a dobogó valamelyik fokán végezhessünk. Ehhez őszi utolsó mérkőzésünket hoznunk kell a nem túl acélosan szereplő kemenesszentpéteriek ellen.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Malomsok - Adásztevel: 3-2 (0-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Vanyola: 1-5 (1-1)

(2012.11.04.)

Erős szélben, de viszonylag enyhe időben az alábbi összeállításban kezdtük a találkozót: Somogyi László - Böröczky Róbert (Gondor Endre Richárd '52), Mehringer László, Tóth József, Riba Dávid (Czere Balázs '78) - Somogyi Dávid (Lampért Gyula '72), Szabó András(Trosits Raul '82), Wittmann Gábor (Pődör József '72), Papp Imre (Sziva Rajmund '82) - Pákozdi Martin (Józsa Ádám '52), Gondor András.

Az őszi szezon legfontosabb mérkőzésén újra kapus nélkül léptünk pályára, ezúttal beállósunk, Somogyi László vállalta magára ezt a hálátlan feladatot. Már a mérkőzés elején is a vendégek kezdeményeztek többet, ők járatták a labdát. Veszélyes támadásaikat a széleken vezették, melyek többször okoztak problémát a védekezésünkben. Az egyik ilyen akciójuk végén, a tizedik percben jutottak vezetéshez a vanyolaiak. Jobb oldalról szállt középre a labda, védőink röviden szabadítottak fel, így a 16-os vonalán az ellenfél csatára csapott le a labdára, melyet félmagasan rúgott középről a kapunk bal oldalába (0-1).

A játék képe továbbra sem változott, csak szórványosan jutottunk el az ellenfél kapujáig, védelmünkre nagy nyomás nehezedett. Mégis egyenlíthettünk volna, de a félidő közepén Papp Imre remek kiugratását a kapust megelőzve Pákozdi Martin érte el, elrúgta a labdát a kimozduló hálóőr mellett, de emelése centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Fél óra játék után aztán sikerült az egyenlítés. A bal oldalon Gondor András viharzott el, majd kiszorított helyzetből 13 méterről lőtt kapura. Lövését a vanyolai kapus bravúrral ütötte ki, de a labda Wittmann Gábor elé került, aki lekezelte, majd 12 méterről, középről okosan a rövid felső sarokba emelt (1-1).

Ezután újra a vendégek uralták a játékot, előbb Somogyi László ütött szögletre egy távoli lövést, majd a rövid saroknál hárított elvetődve, a félidő végén pedig egy veszélyes szögletrúgás utáni fejes kerülte el centikkel a hosszú saroknál a kapunkat, így a félidőig az eredmény már nem változott.

A második félidőben a szél támogatásával kicsit támadóbb játékot akartunk játszani, ezzel szemben rövid tíz perces kihagyásunk eldöntötte a találkozó sorsát. A 48. percben egy ügyes kényszerítőzés után a vanyolai csatár egyedül lépett ki, rávezette a labdát a kapusunkra és tíz méterről a hosszú sarokba gurított (1-2).

Az 56. percben egy ártatlannak tűnő előrevágott labda pattogott kapunk felé, de egy földbuckán megpattanva átpattant kapusunk felett, és az érkező csatár a gólvonalról segítette beljebb a játékszert (1-3).

Két perc múlva egy bal oldali lövést Somogyi László bravúrral ütött oldalra, de a labda a hosszú saroknál őrizetlenül érkező vanyolai játékos elé került, aki öt méterről az üresen maradt kapuba emelt (1-4).

Ezzel el is dőlt a találkozó, hiszen nem tudtunk felpörögni, a labda is jobbára a vendégjátékosok lábán vándorolt, akik gyakran alakítottak ki létszámelőnyös szituációkat kapunk előtt, de vagy nem koncentráltak eléggé a befejezéseknél, vagy a védőinknek sikerült előlük tisztázniuk. A 75. percben harminc méterről végeztek el szabadrúgást a vendégek, a labda a hosszú felső sarok felé szállt, amelybe kapusunk rosszul ért bele, így kezéről a hálóba pottyant a labda (1-5).

A mérkőzés vége felé még Czere Balázs szépíthetett volna, de egy jó kiugratás után 14 méterről a kapu fölé bombázott. Öt perccel a befejezés előtt a vendégek öt méterről hagytak ki egy ziccert, támadójuk lyukat rúgott, így az eredmény már nem változott.

Sajnos a kapus nélküliség rányomta bélyegét a találkozóra, bár nem foghatjuk erre a vereséget, hisz nagyon rosszul játszottunk, keveset volt nálunk a labda, pontatlan passzokat adtunk, kevés gólhelyzetet alakítottunk ki, és az ellenfél megérdemelten vitte el tőlünk a három bajnoki pontot. A futball csapatjáték, amelyhez kellő komolysággal és alázattal kellene mindenkinek odaállnia, ezen egy-két játékosunk is elgondolkodhatna. Az utolsó két fordulóban meg kell nyernünk a találkozóinkat, hogy bíztató helyzetből várhassuk a tavaszi szezont.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Vanyola: 3-2 (1-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Nemesgörzsöny-Adásztevel: 0-3 (0-2)

(2012.10.28.)

Fagypont közeli hideg és erős szél fogadta a pályára kivonuló csapatokat. A mérkőzésen az összeállításunk a következő volt: Mehringer László - Tóth József, Somogyi Dávid, Riba Dávid, Lampért Gyula - Szabó András, Pődör József (Trosits Raul '64), Józsa Ádám, Papp Imre - Czere Balázs, Pákozdi Martin.

Az összeállításból is messzemenően kitűnik, hogy mennyire felforgatott csapattal léptünk pályára ezen a sorsdöntőnek számító találkozón, hiszen a kapuban Mehringer László állt életében először - s a csapat érdekeit figyelembe véve - remélhetőleg utoljára, s a rendszeresen kezdő játékosok közül négy-öten hiányoztak.

Mezőnyjátékkal indult a találkozó, majd öt perc elteltével az első komoly helyzet Pákozdi Martin előtt adódott, de 12 méterről leadott lövése egy méterrel elkerülte a rövid sarkot. Kisebb helyzetek után a 13. percben Pákozdi Martin került 100%-os gólhelyzetbe, ám a védő visszahúzta, ezért a játékvezető 11-est ítélt és - tán kissé szigorúan - kiállította a szabálytalankodó védőt. A büntetőt a sértett magabiztosan rúgta az egyhelyben maradó kapus mellett a hálóba (0-1).

Emberelőnyben továbbra is támadásban maradtunk, de Pákozdi Martin, Tóth József, majd Józsa Ádám is ígéretes helyzetben hibázott. Az ellenfél szórványos támadásai kevés veszélyt hordoztak magukban, bár a félidő közepén így is helyzetbe kerültek, de csatáruk éles szögből leadott lövése a hosszú saroknál hagyta el a játékteret. Fokozódó nyomásunk a 35. percben érett újabb góllá. Harminc méterre a görzsönyi kaputól jutottunk szabadrúgáshoz, melyet Riba Dávid végzett el. Életerős lövése a felső lécről a kapusra, onnan a mezőnybe pattant vissza, ám a berobbanó Szabó András hat méterről a védőket megelőzve a kapu közepébe emelt (0-2).

Közvetlenül a gól után a hevesen és nyomdafestéket nem tűrően reklamáló hazai játékost a játékvezető kiállította. Immár kettős emberelőnyben játszottunk, de a hazai csapat felszívta magát és helyzeteket tudott kialakítani. Előbb egy bal oldali szabadrúgás után Mehringer László ütötte szögletre a hosszú sarokba tartó labdát a berobbanó támadó elől, majd két perc múlva egy szöglet utáni fejest ütött előbb kapufára, majd az onnan visszapattanó labdát vissza a mezőnybe. Ezzel a görzsönyi csapat el is lőtte összes puskaporát, hisz a félidő végén még növelhettük volna előnyünket, azonban a helyzeteket pontatlanul fejeztük be, de így is megnyugtató előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrészben is a mi akaratunk érvényesült, és sok helyzetet alakítottunk ki. Az 50. percben Pákozdi Martin jobb oldali lövését hárította bravúrral a hazai kapus. Öt perc múlva a bal oldalon jutottunk szöglethez. A beívelés Szabó Andrást találta szabadon nyolc méterre a kaputól, de középre tartó fejese a kapus ölében kötött ki. Egy újabb bal oldali beadás után Riba Dávid üresen vette le a labdát 11 méterre a kapuval szemben, de lövésébe az utolsó pillanatban sikerült a védőnek belelépnie. A félidő közepén végleg eldöntöttük a találkozó sorsát. A 65. percben jobb oldali passzolgatás után Pákozdi Martin elé került a beívelés, ő pedig hét méterről, jobbról a hosszú sarokba lőtt (0-3).

Öt perc múlva Lampért Gyula indított a félpályáról, Pákozdi Martin jól vette át a labdát a 16-os vonalán, ám félmagas lövését a hazai hálóőr szögletre tudta menteni. Negyed órával a vége előtt 35 méterről jutottunk szabadrúgáshoz, melyet megint Riba Dávid végzett el. Erős, pattogó lövése a kapusról előre pattant, melyre Czere Balázs érkezett elsőként, és a kapus hasa alatt a hálóba helyezett, de a játékvezető les címén - egyébként rosszul megítélve a helyzetet - érvénytelenítette a találatot. A vége előtt nem sokkal szabadrúgáshoz jutottunk 18 méterre a kaputól kissé jobbra. A pontrúgást a végig jól játszó Somogyi Dániel végezte el, de lövése a felső lécről a mezőnybe vágódott vissza, ahol a hazai védők már tisztázni tudtak, így az eredmény már nem változott.

Felforgatott felállás ide, sok hiányzó oda, mégis sikerült behúznunk ezt a győzelmet is, mellyel sikerült leráznunk az egy ponttal mögöttünk, a negyedik helyen tanyázó ellenfelünket. A védelem biztosan állt a lábán, középpályásaink sokat robotolva a támadásoknál és a védekezésnél is hatékonyan besegítettek, támadóink pedig folyamatosan veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára. Viták nélkül, jó szellemben játszottuk végig a találkozót, s erre szükség lesz a dobogóért vívott harcban egyik legnagyobb riválisunknak számító Vanyola ellen a következő összecsapásunkon is. Ha győzünk, akkor akár a második helyen is fordulhatunk a tavaszra, vereség esetén azonban lecsúszhatunk a dobogóról, ezért hát mindent bele fiúk!

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Nagyacsád: 1-3 (1-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Nagyacsád: 2-0 (1-0)

(2012.10.21.)

Ködös, hideg időben a párától nyirkos füvön az alábbi összeállításban játszottuk le a mérkőzést: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert (Trosits Raul '79), Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Riba Dávid (Major Sándor '68) - Somogyi Dávid (Józsa Ádám '57), Szabó András, Wittmann Gábor (Lampért Gyula '68), Papp Imre (Czere Balázs '79) - Gondor András, Pákozdi Martin (Sziva Rajmund '89).

A mérkőzés esélyeseiként léptünk pályára, és ennek megfelelően alakult a játék képe is. Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, okosan járattuk a labdát, és több veszélyes támadást vezettünk, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, amiben közrejátszott a csúszós fű is, amelyen a labdák - melyek száraz időben pontos indítások lettek volna - erősen megcsúsztak, s így utolérhetetlennek bizonyultak. A 13. percben aztán sikerült vezetést szereznünk. Pákozdi Martint ugrattuk ki középen, aki a 16-os vonaláig vezette a labdát, majd a kapuval szemben állva lapos lövést eresztett meg a jobb kapufa mellé, melyet az elvetődő acsádi kapus már nem ért el (1-0).

Továbbra is nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját. Egy jobb oldali szöglet után Mehringer László fejelt 12 méterről félmagasan kapura, de a jó irányba mozduló kapus magabiztosan hárított. A félidő közepén Riba Dávid ugratta ki jó labdával a bal oldalon induló Gondor Andrást, aki szabadon vezette kapura a labdát, de 17 méteres emelését a visszavetődő kapus bravúrral hárította. Kisebb helyzetek után a 35. percben Pákozdi Martin cselezte be magát a 16-oson belülre, amikor hátulról buktatták, ám megpróbálta felugorva megjátszani a labdát, melyet aztán nagy nehézségek árán tisztáztak előle a védők, de a jogos 11-es elmaradt.

A félidő végén alakította ki első helyzetét a vendégcsapat. Egy előrevágott labdát az acsádi csatár a 16-os vonaláról lőtt keresztbe, de lövése jócskán elkerülte kapunkat, így szünetre soványka, egygólos előnnyel vonultunk.

A második játékrészben is mi domináltunk. Helyzetek sorát alakítottuk ki, de sokáig nem tudtunk újra a kapuba találni. Az 55. percben Wittmann Gábor távoli lövését védte a kapus, majd egy bal oldali szabadrúgást Pákozdi Martin az ötösről fejelt centikkel a kapufa mellé. Ezután Szabó András lépett bele egy acsádi felszabadító lövésbe, de sajnos lábáról a kapu mellé pattant a labda, majd ugyanő szerzett labdát a 16-oson belül, az alapvonalról középre gurított, ám előbb Józsa Ádám rúgott lyukat középen, majd Gondor András öt méterről vágta az üres kapu fölé a játékszert. A kihagyott óriási helyzetek majdnem megbosszulták magukat. Előbb egy rosszul megcsúsztatott labdát sikerült az utolsó pillanatban tisztázni a kapunkra törő csatár elől, majd Gondor Richárd csúszott el a 16-oson belül, 11-es gyanúsan próbált szerelni, de a labda a vendégek csatára előtt maradt, éles szögből leadott lövését azonban Gerecs Gergő bravúrral hárította. A 70. percben aztán eldőlt a mérkőzés. Pákozdi Martin a védők között kilépve 14 méterről lőtt a hosszú sarokba (2-0).

Ezután is adódtak még gólszerzési lehetőségeink, de a befejezések pontatlanok voltak. Egy szöglet utáni kavarodás után a védőknek sikerült tisztázni, majd néhány oldalbeívelés után támadóink rossz megoldásokat választottak, illetve távoli lövéseink is célt tévesztettek, így az eredmény már nem változott.

A mérkőzést végig uraltuk, érvényesítettük akaratunkat és ezzel hoztuk a kötelező győzelmet és a három bajnoki pontot. Jól ment a játék a csapatnak, mezőnyben jól passzoltunk, de a helyzetkihasználásunk ezúttal sem volt jó, így sokáig partiban tartottuk az egyébként sportszerűen küzdő ellenfelünket. Sokszor jutottunk az ellenfél védelme mögé, de oldalbeadásaink gyakran szálltak a kapu mögé vagy a kapus kezébe. Pontosabb beívelésekkel még több helyzetet tudtunk volna kialakítani, ezen a következő mérkőzéseinken javíthatunk.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Nagyacsád: 2-2 (2-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Somlószőlős-Adásztevel: 3-3 (0-0)

(2012.10.14.)

Nagyméretű, széles pályán, hűvös, szeles időben játszottuk kilencedik mérkőzésünket, melyen az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Tóth József (Sziva Rajmund '83) - Szabó András (Czere Balázs '75), Wittmann Gábor, Papp Imre (Nyulász Ádám '66), Major Sándor (Lampért Gyula '61) - Riba Dávid (Gondor András 34), Pákozdi Martin.

A kezdeti tapogatózó játék után átvettük a játék irányítását. Veszélyesebb helyzeteket alakítottunk ki, amely után már a tizedik percben vezetést szerezhettünk volna. Pákozdi Martint indítottuk hosszú labdával a jobb oldalon, ő a kaputól nyolc méterre cselezte be magát, majd óriási helyzetben a hosszú sarok mellé gurított. Újabb nagy ziccerünkre megint tíz percet kellett várni, ekkor ismét Pákozdi Martin lépett ki a védők közül, de 12 méteres emelése az üres kapu mellé hullott. Ezután kiegyenlítődött a játék képe, az ellenfél előtt is adódott gólszerzési lehetőség. Egy előrevágott labda átpördült Böröczky Róbert lába felett, de az üresen álló csatár 16 méterről szerencsére célt tévesztett. Majd egy megkerülős csel után kapura törő hazai támadó 17 méterről lőtt szorongatott helyzetben a kapunk fölé. A félidő vége felé Major Sándor húzott el kétszer a bal szélen, mindkét beadása nagy zavart okozott a somlóiak védelmében, de gól nem született belőle, mert a nagy helyzetekből még a kaput sem sikerült eltalálnunk. A hazaiak okosan gurigázva próbálták előrejuttatni a labdát, mi inkább hosszú indításokkal operáltunk, de az első félidőben a legkecsegtetőbb helyzetek is kimaradtak, így gól nélküli állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő elején újra előttünk adódott több lehetőség, melyek végén rendre hibáztunk. Nem úgy az 52. percben, amikor a hazai védők hátul járatták a labdát, ám az egyik keresztpasszra Pákozdi Martin jó ütemben csapott le, egyedül vezette a labdát a kapusra, aki kilépett kapujából, csatárunk pedig jó ütemben elgurította a játékszert a lábai között, amely így az üresen maradt kapuba gurult (0-1).

A vezetés tudatában nyugodtan játszottunk tovább, újabb helyzeteket alakítottunk és sajnos hagytunk ki, aminek a teljesen váratlan egyenlítés lett a vége. Az 58. percben a hazai szélső húzott el a bal oldalon az alapvonalig, ahonnan középre ívelte a labdát. Támadó nem érkezett, és az ott helyezkedő három védő közül Tóth József próbált meg felszabadítani, de szerencsétlenül ért a labdához, amely a lábáról átszállt kapusunk felett, és egy pattanás után a bal kapufáról a hálóba szédült (1-1).

A gól rosszkor jött, de új lendületet adott nekünk, mert újabb veszélyes akciókat vezettünk. A 62. percben Pákozdi Martin lépett ki üresen középen, de 18 méteres emelését a visszavetődő kapus nagy bravúrral védte.

A 70. percben újra vezettünk. Gondor András húzott el a bal szélen, a kapus és a védő együttesen próbálták szerelni, de sikerült a labdát középre passzolnia, ahol az üresen érkező Pákozdi Martin három méterről passzolt a hálóba (1-2).

Öt perc múlva Mehringer László szerelt a saját 16-osa előtt, majd a középpályáról indította Gondor Andrást, aki szinte az alapvonalról a feleslegesen kifutó kapus mellett az üres kapuba emelt (1-3).

Ekkor azt hittük, hogy megvan a három bajnoki pont, de két perc rövidzárlat elég volt a pontvesztéshez. A 77. percben egy jobb oldali szabadrúgás után Gerecs Gergő alászaladt a beívelésnek, így a hosszú sarkon érkező támadó három méterről fejelhetett az üresen maradt kapunk jobb oldalába (2-3), majd két perc múlva egy 18 méteres lövés az elvetődő kapusunk keze alatt surrant a hálónkba (3-3).

Az utolsó tíz percben kicsit felforgattuk a felállásunkat és már egyik csapat sem fordított túl sok figyelmet a védekezésre, így a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A 85. percben Wittmann Gábor felívelésére a kapus, a védő és Mehringer László érkeztek, de az ötös sarkán lepattanó labdát, a lendülettől eldőlő játékosunk már nem tudta az üres kapuba kanalazni. A végén a hazaiak is megszerezhették volna a győzelmet, de a védők közül kiugró csatár a kifutó kapusunkat megelőzve húsz méterről az üres kapu mellé emelt, így maradt a döntetlen állás.

Az első félidőben a rossz helyzetkihasználásunk miatt nem tudtunk vezetést szerezni, pedig ekkor eldönthettük volna a találkozót. A második félidőben gyors vezetőgólunk után a szerencsétlen egyenlítő gól sem törte meg győzelembe vetett hitünket, és kétgólos vezetéshez jutottunk. Hogy ezt nem sikerült megtartanunk, ez nem igazán védelmi hibákból adódott, sokkal inkább egyéni bakik után tudott egyenlíteni ellenfelünk. Sajnálom, hogy ez a mérkőzés így alakult, de remélhetőleg tanulságul szolgál majd számunkra elkövetkező mérkőzéseinken, hogy nem szabad lankadni a figyelemnek a mérkőzés végéig. A játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán, több téves ítéletük volt, s egy jogos tizenegyest sem adtak meg nekünk. Tóth József fellökése után, de nem miattuk maradt el a győzelmünk. Összességében a döntetlen igazságosnak mondható, bár a helyzetek alapján és az eredmény alakulása folytán közelebb álltunk a győzelemhez, mint ellenfelünk. Félő, hogy ezek az újabb elvesztegetett pontok hiányozni fognak majd a végelszámolásnál, bár a tabellán elfoglalt harmadik helyünket így is sikerült megőriznünk.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Somlószőlős - Adásztevel: 1-0 (1-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Gic: 5-0 (2-0)

(2012.10.07.)

Gyenge szélben, kellemes futballidőben összeállításunk a következő volt: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd (Sziva Rajmund '80), Szabó András (Nyulász Ádám '65) - Papp Imre (Lampért Gyula '55), Józsa Ádám (Major Sándor '55), Wittmann Gábor (Czere Balázs '65), Tóth József (Trosits Raul '80) - Riba Dávid (Pődör József '55), Pákozdi Martin.

Már az első percektől kezdve az ellenfél térfelén pattogott a labda, fölényünk helyzetekben is megmutatkozott. Előbb Riba Dávid bal oldali beadását tisztázták nagy nehézségek árán a védők, majd egy kiugratást követően Pákozdi Martin vezethette a labdát a kapura, de a védők beérték és még mielőtt lőhetett volna, elsodorták előle a labdát. A középpályán letámadtuk ellenfelünket és gyakran szereztünk labdát, melyekből támadásokat indítottunk. A védekezésre kényszerülő giciek a kapujuk elé tömörödtek, aminek a szélen elvitt labdák utáni beadások lettek volna az ellenszerei, de nem játszottunk elég okosan, mert középen erőltettük támadásainkat. Szélen viszonylag kevés akciót vezettünk, ám azok rendre veszélyt jelentettek a vendégkapura. A giciek ritka ellentámadásaik egyikének végén a 20. percben kerültek először - s egyben utoljára - helyzetbe, ekkor egy jobb oldali kapu elé emelt beadást az üresen érkező támadó az ötös sarkáról fejelt kapunk mellé. Több rosszul elvégzett szöglet után egy újabb szögletet követően a 30. percben jutottunk vezetéshez. Wittmann Gábor erőből középre lőtt labdájára Mehringer László emelkedett a legjobb ütemben, és erős 12 méteres fejesét a kapus nem tudta kiszedni a léc alól (1-0).

Öt perc elteltével újra gólt szereztünk. Sokadik sarokrúgásunk után Józsa Ádám elé került a játékszer a 16-oson belül, lövésre szánta el magát, de leperdült a lábáról a labda, amelyet az ötösön álló Riba Dávid lekezelt, majd egy fordulás után a kapu bal oldalába helyezett (2-0).

Továbbra is támadásban maradtunk, de passzainkba vagy a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így az első félidőben már nem változott az eredmény.

A második félidő is a mi akaratunknak megfelelően sikerült, sorra vezettük a támadásokat, de újabb gólunkhoz megint egy szöglet kiharcolása kellett. Az 55. percben lapos sarokrúgás jött középre, melyet Riba Dávid okosan átlépett, és a lendületből érkező Pákozdi Martin tíz méterről elemi erővel bombázott a vendégek kapujának bal oldalába (3-0).

A vendégek amúgy sem acélos ellenállása ezzel végleg megtört, így továbbra sem veszélyeztették kapunkat, de mi is visszavettünk a tempóból, így csak kisebb helyzetecskék alakultak ki a vendégek kapuja előtt. Előbb Pákozdi Martin lőtt közelről, kiszorított szögből, majd ugyanő 30 méterről célozta meg a jobb alsó sarkot, ám a kapus a helyén volt. A félidő közepén Major Sándor bal oldali beadása üresen találta az ötösön álló Tóth Józsefet, de csúsztatása a hosszú saroknál kerülte el a kaput. A 75. percben középen járattuk a labdát, majd a 16-os bal sarkánál Pákozdi Martinhoz került a labda, aki a mellette felfutó Tóth József elé passzolt, ő pedig kiszorított szögből a hosszú sarokba rúgta a játékszert (4-0).

Alig öt perc múlva Pákozdi Martin egy Czere Balázstól kapott labdával lépett ki a védők közül, kicselezte a kapust is, és öt méterről gurított a kapuba a visszafutó védők már nem érték utol a labdát (5-0).

A mérkőzés végén még Czere Balázs szerezhetett volna gólt, de a kapusról kipattanó labdát hat méterről gyengén találta el, így az eredmény már nem változott.

Jól játszott a csapat, mindenki próbált passzolni, sok labdát szereztünk a középpályán, melyekből veszélyes akciókat vezettünk, pontrúgásaink sok gondot okoztak a vendégek védelmének. Örvendetes, hogy hét cserénk is volt a találkozón, reméljük, a lelkesedés továbbra is megmarad. A mérkőzésen teljes egészében érvényesült az akaratunk, és ilyen arányban is megérdemelten arattunk győzelmet egyik "mumus" csapatunk ellen.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Gic: 5-2 (2-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Nyárád-Adásztevel: 1-3 (0-3)

(2012.09.29.)

Erősen borult, kissé szeles időben a kihalt fű miatt nagyrészt földes pályán az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi László - Papp Imre (Trosits Raul '83), Szabó András, Wittmann Gábor (Czere Balázs '65), Tóth József - Riba Dávid (Pődör József '50), Pákozdi Martin.

Az összeállításból kitűnik, hogy két pozitív változás is történt keretünkben. Egyrészt újra a tartalékcsapat keretében lépett pályára Pákozdi Martin, így egy igazi csatárral léphettünk pályára, másrészt Wittmann Gábor ismét levette a szögről a már többedszer felakasztott futballcipőjét. Mindez már a mérkőzés elején is meglátszott a játékunkon, hisz rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Néhány kisebb helyzet után már a 6. percben sikerült vezetést szereznünk. Pákozdi Martin kapott jó labdát a jobb oldalon, amit Wittmann Gábor elé játszott, ő sarokkal visszatette a játékszert Pákozdi Martin elé, aki továbbjátszotta azt az üresen érkező Riba Dávidhoz. Csatárunk lekezelte a labdát, majd 12 méterről félmagasan balról a kapu jobb oldalába helyezett (0-1).

A gól után még nyomasztóbbá vált a fölényünk, amit újabb helyzetek sokasága jelzett. Pákozdi Martin egy kiugratás után már csak a kapussal állt szemben, de a hálóőr lelopta lábáról a labdát. Negyed óra után Tóth József szerezhetett volna gólt. A kapust megelőzve csapott le a labdára, de tíz méteres emelése a kapu felett hagyta el a játékteret. Újabb kiugratást követően Pákozdi Martin vezette a kapusra a labdát, kicselezte, de gyenge gurítását a hátra szaladó hátvéd a gólvonalról kirúgta.

A 28. percben egy kapu előtti kavarodást követően a védők röviden szabadítottak fel, a középpályán ellenfelét megelőzve Papp Imre szerezte meg a labdát, mellyel a 16-oson várakozó Pákozdi Martint ugratta ki, aki elhúzta a labdát a kapujából kissé feleslegesen kilépő hazai kapus mellett, ő elkaszálta támadónkat, így a játékvezető jogosan a 11-es pontra mutatott. A büntető mögé Wittmann Gábor állt, és erős, jobb sarokba helyezett lövését a jó irányba vetődő hazai kapus nem tudta hárítani (0-2).

Fél óra után jutottak először helyzethez a nyárádiak, de a szöglet utáni fejes kapunk fölé szállt. Újabb hazai szögletet követően a védőinkről többször lepattanó labdát végül tíz méterről rúgta kapunk fölé a nyárádi támadó, majd Pákozdi Martin távoli szabadrúgása okozott gondot a hazai kapu előtt, ám végül a hálóőr hárítani tudott. A félidő utolsó percében tovább növeltük előnyünket. A jobb oldalon Papp Imre elől menteni igyekvő védő röviden rúgta haza a labdát, melyre Pákozdi Martin csapott le, kicselezte a kapust, majd a becsúszva menteni próbáló védőt is, végül négy méterről az üres kapuba gurított (0-3).

A második félidőben előbb Gerecs Gergő kirúgását követően Pákozdi Martin lövését hárította a hazai kapus, majd egy visszagurítás után Papp Imre lőhetett kapura 16 méterről, de lövése elkerülte a kaput. Tíz perc játék után megváltozott a játék képe. Tán a fáradtság, tán az elégedettség, de inkább a kettő együtt okozta, hogy a hazai csapat magára talált. Gerecs Gergőnek három másodpercen belül két bravúrt is be kellett mutatnia. Előbb egy 16 méteres lövést ütött ki a hosszú sarok elől, majd a kipattanó utáni ismétlést hárította bravúrral.

A 60. percben büntetőhöz jutottak a nyárádiak. Az ötös sarkán Szabó András ért hozzá a támadóhoz, aki rutinosan összerogyott, a bíró pedig kegyesen büntetőt ítélt. A 11-est azonban a hazai játékos a bal kapufa mellé rúgta. Öt perc múlva azonban már a szerencse sem segített. Papp Imre igyekezett menteni a nyárádi támadó elől, elpöckölte előle a labdát, amely a hosszú saroknál érkező támadó elé került, aki a hosszú sarokba helyezett (1-3).

A hátralévő időben is a nyárádiak birtokolták többet a labdát - bár Pákozdi Martin és Szabó András előtt is adódott gólszerzési lehetőség - de az eredmény a mérkőzés végéig már nem változott.

Ellentétes félidőket játszottunk. Az első félidőben akár 5-6 gólos előnyt is szerezhettünk volna, a másodikban azonban nagyon leült a játékunk. Szerencsére védekezésünk ezen a mérkőzésen is viszonylag jól működött. Nem ártana, ha egyenletesebb teljesítményt tudnánk nyújtani, hisz már nem először fordul elő, hogy magunkra húzzuk ellenfelünket, s így esélyt adunk nekik a felzárkózásra.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Nyárád - Adásztevel: 2-8 (0-4)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Takácsi: 2-0 (1-0)

(2012.09.23.)

Kellemes őszi időben az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Gondor Endre Richárd, Mehringer László, Böröczky Róbert, Pődör József - Tóth József, Papp Benjamin (Czere Balázs '63), Papp Imre, Szabó András - Papp Koppány (Trosits Raul '63), Major Sándor.

Már az első percektől kezdve magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, bár átadásainkba gyakran csúszott pontatlanság, így nagyobb helyzet nem alakult ki. Egészen a tizedik percig kellett várni erre, ekkor viszont óriási helyzetet puskáztunk el. Papp Benjamin a középpályáról indulva átcselezte magát a védőkön és már csak a kapussal állt szemben, de 12 méterről leadott, gyengén helyezett lövését a kapus védeni tudta. Majd Tóth József percei következtek. Előbb jó helyzetből lőhetett kapura, de lövése célt tévesztett, majd az ötös sarkáról élesen lőtt keresztbe, de beadásáról lemaradtak a támadók. A félidő közepén egy szöglet utáni kavarodást követően Major Sándor elé került a labda, de hat méterről, jobbról rosszul találta el, így az a kapu előtt keresztben elpattogott a játékosok között. Középen erőltettük a játékot, de az ellenfél nagyon betömörödött, így passzaink mindig elakadtak valamelyik védőben. Hiába uraltuk a játékot, birtokoltuk többet a labdát, csak nem akart megszületni a vezető gólunk. Az ellenfél csak ritkán jutott kapunk elé, ám védelmünk mindig a helyén volt, így Gerecs Gergőnek kevés dolga akadt, azokat viszont magabiztosan oldotta meg.

Három perccel a félidő vége előtt végre góllá érett a fölényünk. Papp Koppány és Papp Imre játszott össze a jobb oldalon, végül Papp Koppány a 16-os vonaláról lövésre szánta el magát, a labda pedig a hosszú sarokba vágódott (1-0), így a félidőre minimális előnnyel vonulhattunk.

A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, azaz támadásban maradtunk. Két kisebb helyzet után Mehringer László cselezte tisztára magát, de senkitől sem zavartatva 11 méterről, középről a rövid saroknál helyezkedő kapusba rúgta a labdát. Rögtön ezután bedobáshoz jutottunk. Pődör József emelte a labdát középre, amelyet az előző támadás során elöl ragadt Mehringer László egy pattanás után tíz méterről fél fordulattal a kapu bal oldalába vágott (2-0).

Az 55. percben Papp Koppány húsz méteres lövése kerülte el a vendég kaput. Egyórányi játék után alakult ki az első igazán veszélyes helyzet kapunk előtt. Húsz méterről jutottak szabadrúgáshoz a takácsiak, melyet a vendég játékos a rövid felső sarok felé rúgott, de Gerecs Gergő nagy bravúrral hárítani tudott. Bal oldali szögletünk után a kapus rövid öklözését Papp Benjamin fejelte vissza a kapu elé, melyet Mehringer László a hosszú sarok felé fejelt, de a gólvonalon helyezkedő védő kifejelte a kapus felett már átjutó labdát. A félidő közepén Tóth József cselezett a 16-oson belül, majd balról, hét méterről lövésre szánta el magát, de labdája a jobb oldali kapufáról a mezőnybe pattant vissza. Öt perc múlva Czere Balázs vezethette kapura a labdát, de a 16-oson belül beérték, így már nem jutott lövéshez. Egy megugrást követően a csereként beállt takácsi csatár szerezhetett volna gólt a 75. percben, de 14 méteres lövése elkerülte kapunk jobb oldalát. Öt perccel a vége előtt egy bal oldali beívelést követően az ötös sarkáig szállt a labda, ám az üresen érkező Papp Imre kapásból a kapu fölé lőtt, így az eredmény már nem változott.

A mérkőzés egészét tekintve végig nagy fölényben játszottunk, bár az eredményen ez sokáig nem mutatkozott meg. Sportszerű mérkőzésen megint a helyzetkihasználással akadtak gondjaink, mert bár játékban nem voltunk rosszak, sokat passzoltunk és jól vittük fel a labdát, de a kapu előtt általában rossz megoldásokat választottunk. Ami viszont feltétlenül dicséretet érdemel, az a küzdeni akarásunk és az egységes csapatszellem, amiben az eddig lejátszott bajnoki mérkőzéseinken sem volt hiány.

Hajrá Tevel!

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Takácsi: 3-0 (1-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Csót-Adásztevel: 1-0 (0-0)

(2012.09.16.)

Nagyon jó talajú pályán az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Tóth József, Lampért Gyula, - Papp Imre, Szabó András, Szalai Péter (Trosits Raul '17), Pődör József - Czere Balázs, Riba Dávid.

Mezőnyjátékkal indult a mérkőzés, melyen az első tíz perc azzal telt el, hogy megpróbáltuk elkerülni az ezerszám rajzó apró bogarakat, melyek az orrba, fülbe, szembe, szájba próbáltak berepülni. Miután az első ötöt lenyeltük, már nem volt probléma, megszoktuk őket. A mérkőzésen aztán a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést. Próbáltak kombinatívan játszani, s a kapunk előteréig sikerült is gyakran felhozniuk a labdát, itt azonban a helyzetbe kerüléssel már problémáik akadtak, mert két szélső védőnk - Böröczky Róbert és Tóth József - rendre jól avatkozott közbe, lefülelték az átadásokat, vagy megelőzték a támadókat. Kisebb helyzetek így is adódtak kapunk előtt. A 20. percben egy baloldali beadás után röviden szabadítottunk fel, az ellenfél csatára pedig 16 méterről lőtt kapura, de Gerecs Gergő a helyén volt, majd egy kapu előtti kavarodás után a csóti támadó a jobb kapufa mellé lőtt. Fél óra elteltével Papp Imre ugratta ki remek labdával a középen helyezkedő Riba Dávidot, aki hosszan vette át a játékszert, így a helyzet oda lett. A hazaiak miután nem tudtak védelmünk mögé kerülni - távoli lövésekkel kezdtek el próbálkozni. A legtöbb lövés azonban vagy messze elkerülte kapunkat vagy Gerecs Gergő kezében kötött ki. A 40. percben azonban csak a szerencse mentette meg kapunkat a góltól, mert egy 25 méteres jól eltalált lövés csak centikkel kerülte el a jobb felső sarkot, így gól nélküli állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azaz a hazaiak támadtak, mi pedig védekezésre kényszerültünk. Mindjárt a félidő elején két távoli kísérlet kerülte el kapunkat, majd az 55. percben újra nagy helyzetet hagytak ki a hazaiak. Nagy keveredés volt a 16-osunkon belül, többször lepattant a labda védőinkről, mely végül az ötösünk sarkán üresen álló hazai játékos elé került, de szerencsére fölé vágta a labdát. Egy óra elteltével a fáradtság jelei kezdtek mutatkozni csapatunk játékán. Nem értünk oda a labdákra, könnyedén elfutottak mellettünk és a középpályán teljesen uralták a játékot, így védelmünkre egyre nagyobb nyomás nehezedett. A kirúgásaink, indításaink azonnal visszajöttek, így védelmünk keveset pihenhetett. Közben egy helyzetecskénk nekünk is akadt. Czere Balázs a jobb oldalon lépett ki a védők mögül és 14 méterről kissé kiszorított helyzetből leadott lövését a hazai kapus elvetődve hárította. Ez volt az első és egyben utolsó kaput eltaláló lövésünk a mérkőzésen!

A 70. percben a bal oldalon vezetett támadást a hazai csapat. A középre gurított labdát a csatár rosszul vette át, így azt sikerült kivágnunk előle, közben azonban a hátra futó Lampért Gyula hozzáért a támadóhoz, aki elesett, ezért a játékvezető - egy kissé nagylelkűen - büntetőt ítélt a csótiaknak, amelyet azonban a hazai játékos egy méterrel a jobb kapufa mellé rúgott. Öt perc múlva egy keresztbe rúgott labda suhant el érintés nélkül a kapunk előtt.

A 80. percben dőlt el a mérkőzés. A hazai játékos a 16-oson kapott labdát, melyet egy csel után védhetetlenül lőtt a hosszú sarokba (1-0).

Öt perccel a vége előtt egy csúsztatás után Tóth József elé került a labda, aki a 16-osról kapásból lőtt egy méterrel a bal kapufa mellé, így az eredmény már nem változott, bár a csótiak előtt még több gólszerzési lehetőség is adódott.

Összességében teljesen felforgatott összeállításban is helytálltunk ezen a mérkőzésen, melyen kevés gólszerzési lehetőségünk adódott, az ellenfél pedig végül begyötört egy gólt a kapunkba. Védekezésben ismét remekül teljesítettünk, de a középpályán hamar elfáradtunk, támadásainkban pedig nem volt átütőerő. Küzdeni tudásból most is jól vizsgáztunk, kár, hogy ez így is kevés volt a pontszerzéshez egy olyan mérkőzésen, melyet erősebb összeállításban akár meg is nyerhettünk volna. Javítási lehetőség a következő mérkőzésen Takácsi csapata ellen lesz.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Csót - Adásztevel: 7-1 (3-0)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Mezőlak: 3-0 (0-0)

(2012.09.08.)

Füllesztő meleg, keményre száradt talaj fogadta a pályára kivonuló csapatokat. Összeállításunk a következő volt: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Major Sándor, Somogyi László - Gondor Endre Richárd (Trosits Raul '82), Józsa Ádám, Szabó András (Pődör József '70), Tóth József - Riba Dávid (Czere Balázs '76), Szalai Péter (Nyulász Ádám '60).

Óriási helyzettel kezdtük a mérkőzést. Egy kapu előtti kavarodást követően Riba Dávid elé került a labda, aki hét méterről tiszta helyzetben keresztben ellőtte a labdát a vendégek kapuja előtt. Kis idő múlva a vendégek vették át a játék irányítását. A 10. percben a középpályán veszítettünk labdát, melyet a bal oldalon kiugró csatár elé tálaltak, akinek lövését Gerecs Gergő nagy bravúrral oldalra tudta ütni. Öt perc múlva egy laposan belőtt szöglet gurult végig érintés nélkül az ötösünkön belül, szerencsére a támadók is lemaradtak a beadásról.

A félidő közepén aztán már a hálónkban táncolt a labda. Egy jobb oldali szabadrúgásba Major Sándor rosszul ért bele, s a labda így a hosszú sarokban kötött ki, de szerencsére a bíró visszafújta a pontrúgást, és sárga lapot adott annak elvégzőjének, mert sípszó előtt rúgta el a labdát, így maradt a gólnélküli állás. A megismételt szabadrúgás az oldalhálóban kötött ki.

Mezőnyjátékkal folytatódott az összecsapás, a kapuk kevésszer forogtak veszélyben, távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok. Egy ilyen távoli lövés után Gerecs Gergő mentett bravúrral szögletre, majd Tóth József próbálkozását hárította magabiztosan a mezőlaki hálóőr.

A szünet után hamar sikerült vezetést szereznünk. Elvesztettük a labdát a támadó harmadban, melyet a vendégek hátul gurigázva akartak kihozni, de a védők rövid átadását az ekkor már az ellenfél könyöklése miatt felszakadt szemöldökén "csinos" kis turbánt viselő Szabó András húsz méterre a kaputól elcsípte, a 16-oson belülre vezette, és 13 méterről jobbról a kapus mellett a rövid sarokba rúgta a játékszert (1-0).

Folyamatos játék nem alakult ki, inkább egymás hibáiból éltek a csapatok. A 60. percben a bal oldalról tört be 16-osunkon belülre az ellenfél csatára, középre cselezte magát, de tíz méterről leadott gyenge, helyezetlen lövését Gerecs Gergő könnyedén hárította. Tíz perc múlva egy bal oldali beadásba Tóth József belecsúsztatott saját kapunk előtt, ám Gerecs Gergő bravúrt bemutatva szögletre mentett.Nekünk is adódtak kisebb helyzeteink. Jobb oldali begurítást követően Czere Balázs lőhetett kapura, de 12 méterről leadott lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 85. percben dőlt el a találkozó sorsa. A középpályán letámadtuk a labdát felhozó ellenfelet, Major Sándor szerelte az ellenfél játékosát, majd a megszerzett labdával kapura tört és középről, 15 méterről a kifutó kapus mellett magabiztosan lőtt a hálóba (2-0).

Ezután Czere Balázs ért el egy kiugratást a jobb oldali szögletzászlónál, okosan visszagurította a labdát az üresen érkező Trosits Raul elé, aki kapásból lőtt, de erőtlen lövését a kapus hárította. A 90. percben három támadónk vezette rá a labdát két védőre, Józsa Ádámról szerencsésen Major Sándor elé pattant a labda, aki tíz méterről balról a hosszú sarokba lőtt, kialakítva ezzel a végeredményt (3-0).

Két rosszul játszó csapat közül a kevesebbet hibázó nyert. Nagyon sok passzolási és helyezkedési hiba jellemezte játékunkat, támadásaink esetlegesek voltak. Következő mérkőzéseinken jobban meg kell becsülnünk a megszerzett labdákat, és legalább ilyen hatékonysággal kell helyzeteinket kihasználni, mint ezen a mérkőzésen.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Mezőlak: 0-4 (0-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Mihályháza-Adásztevel: 3-0 (2-0)

(2012.09.02.)

Rendkívül jó talajú pályán, ideális futballidőben az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Gondor Endre Richárd, Mehringer László, Tóth József Somogyi László - Papp Imre (Nyulász Ádám '60), Szabó András (Pődör József '60), Maradics Dávid (Trosits Raul '64), Riba Dávid (Lampért Gyula '51) - Szalai Péter (Czere Balázs '51), Gondor András.

A találkozó elején a hazai csapat lépett fel támadólag, de csak távoli próbálkozásokból találták el a kapunkat, melyek nem okoztak gondot Gerecs Gergőnek. Az első komolyabb helyzetet azonban mi alakítottuk ki, de egy jobb oldali beadást követően Gondor András fejelt 10 méterről mellé. Az ellenfél is helyzetbe került, de bal oldalról leadott közeli lövést Gerecs Gergő bravúrral hárította, majd egy 16-oson belülről leadott lövés kerülte el centikkel bal kapufánkat. Kontrákból veszélyeztettük a mihályházi kaput, egy ilyen kontra végén Papp Imre 14 méterről, jobbról az oldalhálót találta el. A 20. percben egy védelmi hibánk után az ellenfél támadója rosszul vette át a pörgő labdát, így még a lövés előtt sikerült előle tisztáznunk.

Öt perc múlva a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét hagytuk ki. Szépen folyt a labda lábról lábra egy ellentámadásunk során, végül Papp Imre ívelte be a labdát a jobb oldalról, ám a kaputól hat méterre felugró Maradics Dávid fejese pár centivel célt tévesztett a jobb kapufa mellett, bár a kapus már verve volt.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, mert a 28. percben hátrányba kerültünk. Egy félpályánál elvégzett partdobás után laposan gurították a labdát a csatár elé, aki befelé cselezett és a késve szerelni igyekvő védők között elsurranó lövése a tehetetlen kapus mellett a bal kapufáról vágódott a hálónkba (1-0).

Próbáltunk egyenlíteni, de nem voltunk elég gyorsak gondolkodásban, így az ellenfél védői és középpályásai sikeresen akadályozták meg, hogy nagyobb ziccert alakítsunk ki. Egyedül Szalai Péter 30 méteres próbálkozása jelentett veszélyt a mihályházi kapura. A félidő végén tovább nőtt a hátrányunk. A 40. percben jártunk, amikor eltolódott védelmünk mögé lőtték a labdát. A lesgyanús helyzetben középen kilépő hazai csatár balra vitte a labdát, majd az ötös sarkáról a rövid sarokba lőtt (2-0).

A második félidőben megpróbáltuk erősíteni a támadójátékunkat. Gondor Andrást próbáltuk meg megjátszani, de az ellenfél figyelt rá; így volt, hogy ketten, hárman vették körül, így elég nehéz dolga volt. Mégis helyzeteket tudtunk kialakítani, amelyeket sokszor kétségbeesetten tudtak csak menteni a hazai védők. Negyed óra játék után Gondor András rázta le a védőket, de a 16-os sarkáról leadott lövést magabiztosan hárította a hazai kapus.

A 65. percben nagy védelmi hibánkat kihasználva tovább növelte előnyét Mihályháza csapata. Mehringer László adta el a labdát húsz méterre a kapunktól, amelyet az ellenfél okosan az üresen álló támadó elé játszott, akinek 12 méteres bal oldalról leadott lövése a későn érkező védők lába alatt a hosszú sarokban kötött ki (3-0).

Cserékkel próbáltuk frissíteni a csapatot, de igazi átütő erő nem volt a játékunkban, így továbbra is a mi térfelünkön zajlott a játék. Több helyzet is kialakult kapunk előtt, de vagy a védőknek sikerült a tisztázás, vagy kapusunk volt a helyén, így a hátralévő időben már nem változott az eredmény.

A bajnoki címvédő otthonában nem feltartott kézzel léptünk pályára, amit a mérkőzés elején kialakított ziccereink is jól mutatnak, és ha ezek közül sikerült volna legalább egyet kihasználnunk, akkor más lehetett volna a játék képe és a meccs eredménye is. Egy gyors és fiatal csapattól szenvedtünk vereséget, de ilyen összetételben ez az eredmény sem ad okot szégyenkezésre, hisz továbbra is csatárgondokkal küzdünk. Remélem, következő mérkőzésünkön - otthon, búcsúkor Mezőlak ellen - már eredményesebb játékot tudunk produkálni!

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Mihályháza - Adásztevel: 5-5 (0-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Adásztevel-Pápateszér: 0-0

(2012.08.26.)

Viharos szélben, az alábbi összeállításban léptünk pályára: Papp Koppány - Böröczky Róbert, Mehringer László, Major Sándor (Lampért Gyula '55), Somogyi László - Papp Imre, Szabó András (Trosits Raul '85), Józsa Ádám, Tóth József (Czere Balázs '62) - Gondor Endre Richárd, Szalai Péter (Pődör József '76).

A mérkőzést a szél által támogatott vendégek kezdték jobban. Nehezen tudtuk felhozni a labdát, főleg a kapuskirúgásoknál voltunk bajban. Többször elvesztettük már a védő vagy középpályás vonalunkban, ezekből veszélyes helyzetek alakultak ki kapunk előtt. Az 5. percben egy 16-oson belüli életerős lövést blokkoltak a védőink, majd újabb 5 perc múlva 10 méterre a kapunktól pattogott a labda a védők között, melyre a vendégek csatáras reagált a leggyorsabban, de lövését Papp Koppány lábbal hárítani tudta. Negyed órának kellett eltelnie ahhoz, hogy először jussunk el az ellenfél kapuja elé, az első lövés lepattant a védőkről, az ismétlést Tóth József lőtte 17 méterről a bal sarok mellé. A félidő közepén egy rosszul sikerült kapuskirúgást követően a teszéri támadó 15 méterről lőtt a kapunk üresen tátongó jobb sarka felé, de Papp Koppány visszavetődve bravúrral hárítani tudott.

A 35. percben gólt szereztünk, igaz érvénytelent. Egy lecsúszott beadás pattogott az ötösön álló kapus felé, akiről elsőre kipattant a labda, de aztán rátenyerelt. Szalai Péter erőszakosan kipiszkálta a labdát a kapus keze alól, majd a hálóba továbbította. A játékvezető a kapus támadása miatt - egyébként jogosan - kifelé ítélt szabadrúgást. A 40. percben kapusunk újabb bravúrja kellett ahhoz, megőrizzük az eredményt, a kapunkra törő teszéri csatár 15 méteres lövését ütötte szögletre.

A második félidőre változott a játék képe, a szél támogatásának segítségével átvettük a játék irányítását, több kisebb helyzet után az 54. percben 11-eshez jutottunk. Papp Imre előreívelt labdájára Tóth József ért oda elsőként, megelőzve a kapujából kilépő hálóőrt, aki elhúzta a lábát, ezért a játékvezető büntetőt ítélt és kiállította a vétkes játékost. A büntetőt a sértett végezte el, de gyenge, jobb felső sarokba tartó emelését a cserekapus kiütötte.

Ezután felváltva alakultak ki helyzetek a két kapu előtt, de ezek rendre kimaradtak. A teszériek szélről beadott labdákkal kísérleteztek, de ezek vagy elsuhantak a kapunk előtt, vagy a védelem tudott időben tisztázni. Egyszer azonban - a félidő közepén - egy jobb oldali beívelést követően eljutott a labda a hosszú oldalon érkező támadó elé, aki kapásból ellőtte a labdát, de a kapujából kimozduló Papp Koppány jól zárta a szöget, így hatalmas bravúrral védeni tudott.

Mi inkább középen vezettük támadásainkat, de sok pontatlanság csúszott játékunkba, így a vendégek védelme mindig tisztázni tudott. Érződött a mérkőzésen, hogy aki itt vezetést tud szerezni, az meg is nyerheti vele a találkozót. Ehhez mi álltunk közelebb, hisz a 80. percben újabb nagy gólszerzési lehetőségünk adódott. Egy előre ívelt labda csúszott el a középső védő lába alatt, amire Papp Imre csapott le, majd 18 méterről középről átívelte a labdát a kifutó kapus felett, amely azonban a felső lécről visszafelé pattant le, így a visszafutó kapus megszerezhette azt. Végül maradt a gól nélküli döntetlen.

Összességében mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, de úgy érzem, hogy ehhez mi álltunk a mai mérkőzésen közelebb. Az erős szél miatt két ellentétes félidőt produkáltunk, ám emberelőnyben nem tudtuk kellően beszorítani ellenfelünket. Sajnos igazi támadó nélkül - Pákozdi Martin és Gondor András is hiányzott - nem tudtunk elég hatékonyak lenni támadásban. A játékvezető, Láposi József jól vezette az egyébként sportszerű találkozót, mindig támadásközelben volt, és mind a meg nem adott gólunkat, mind a kiállítást és a büntetőt is jól ítélte meg. Védekezésünkön javítani kell, ha következő mérkőzésünkön, Mihályházán is meg szeretnénk őrizni kapunkat a góltól.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzésen: Adásztevel - Pápateszér: 2-4 (1-1)

Vissza az oldal tetejére...


Tartalék mérkőzés: Vaszar-Adásztevel: 0-3 (0-1)

(2012.08.19.)

A 2012/2013-as Megyei III. osztályú bajnokság Északi csoportjának nyitó fordulójában rekkenő hőség fogadta a keményre szikkadt, kiégett fűvel borított pályára kivonuló csapatokat, melyen az alábbi összeállításban léptünk pályára: Gerecs Gergő - Böröczky Róbert, Mehringer László, Gondor Endre Richárd, Somogyi László - Papp Imre (Lampért Gyula '62), Józsa Ádám, Szabó András, Tóth József (Trosits Raul '73) - Pákozdi Martin, Major Sándor (Riba Dávid '17).

Az újonc, s így ismeretlen játékerőt képviselő hazai csapat ellen óvatos játékkal kezdtünk, ezért az első öt perc tapogatózó játékkal telt el. Ezután magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. A védők mögé belőtt labdáink rendre zavart okoztak a vaszariak védelmében, bár sok támadásunk akadt meg lesen, hol jogosan, ám sokszor sajnos tévesen. A 15. percben Major Sándor húzott el a bal oldalon, de a 16-oson belül utolérték, középre gurított labdáját Pákozdi Martin egy fordulás után rúgta a kapu fölé. Öt perc múlva Gerecs Gergő kirúgásából Pákozdi Martin iramodott meg, de 16 méteres lövése elkerülte a kapu hosszú sarkát. A hazaiak a középpályáig jól hozták fel a labdát, de a kapunkig már nem jutottak el, mert a középpályásaink és a védelem jól szűrte meg a támadásokat. A 29. percben érett góllá a mezőnyfölényünk. Tóth József vezette a labdát a 16-osig, balról erővel lőtte a hosszú saroknál érkező Pákozdi Martin elé, aki öt méterről bevetődve az üres kapuba sodorta a játékszert (0-1).

Öt perc múlva Pákozdi Martin saját térfelünkről indulva szabadon vezethette volna a labdát a kapura, de a játékvezető les címén lefújta az akciót. A félidő végén először veszélyeztette kapunkat az ellenfél. A vaszari támadó a 16-os vonaláról célozta meg a jobb alsó sarkot, de Gerecs Gergőről szerencsére az alapvonalon túlra csorgott a labda.

A második félidőt elég langyosan kezdtük, az ellenfél pedig az egyenlítés reményében támadólag lépett fel. Kissé beszorultunk, és egy-egy hátul elkövetett fegyelmezetlenség miatt, a vaszariaknak több lehetőségük is adódott a gólszerzésre, de Gerecs Gergő mindannyiszor a helyén volt. Az 50. percben aztán már ő is tehetetlen volt, de a felette átívelt labdát a vaszari játékos a jobb kapufa mellett az alapvonalon túlra sodorta. Az 55. percben jobb oldalon vezettük fel a labdát, majd Somogyi László jó labdával ugratta ki Pákozdi Martint, aki a 16-oson belülre vezette azt, majd elfektette a kapust és a gólvonalon álló védő mellett a kapu jobb oldalába gurította a játékszert (0-2).

Ez a gól bennünket megnyugtatott, az ellenfél pedig egy kicsit hitét vesztette, így a mérkőzés csendesebb mederbe terelődött, komolyabb helyzetek csak a vaszari kapu előtt alakultak ki. Tóth József bal oldali beívelése centikkel kerülte el a felső lécet, majd ugyanő csípett el egy rövid keresztlabdát, de kissé hosszan tolta maga elé, így a kapujából kilépő hálóőr fel tudta szedni előle. A 77. percben végleg eldőlt a három bajnoki pont sorsa. A középpályáról Józsa Ádám remek labdával ugratta ki Pákozdi Martint, aki 14 méterről szépen átemelte a kifutó kapust, így a labda akadálytalanul hullott a háló közepébe (0-3).

A végén még két helyzetünk adódott, de a hazai kapus előbb a rövid sarkon a kapufa segítségével hárított, majd lábbal hatástalanította Pákozdi Martin közeli lövését. A végén még Gerecs Gergőnek kellett egy közeli lövést hárítania, de az eredmény már nem változott.

Első mérkőzésünkön egy jó játékerőt képviselő, de még nem összeszokott csapatot sikerült közepes játékkal legyőznünk, így sikeresen indultunk neki az új bajnokságnak. Remélem ez a győzelem lendületet ad nekünk, melyre a következő mérkőzéseinken szükségünk lesz, ha idén is a tartalék bajnokság meghatározó csapatai közé szeretnénk tartozni.

Mehringer László

csapatkapitány

Felnőtt mérkőzés: Vaszar - Adásztevel 0-1 (0-0)

Vissza az oldal tetejére...